Det skal bygges gang- og sykelvei fra Skansen til Tollevikveien. I arbeidet med å klargjøre for gangveien, har det rast ut en del stor stein fra moreneryggen som ligger på øversiden av veien.

– Området må sikres før man går videre med arbeidet og derfor skal veien stenges hele sommeren, forteller Jan Eirik Eilertsen i Alta kommune.

Han slår fast at det vil bli tildels hektisk anleggsdrift i bakken.

Glade naboer

Rolf Tore Berge og Beate Monsen, som bor tett på Bossekopveien i Skajaluft, fryder seg over veistengningen. Denne sommeren kommer til å bli av den stille sorten for dem som har merket enorm trafikkøkning de siste årene.

– Vi har bodd her siden1998 og slik trafikksituasjonen er for oss nå, så er den helt uholdbar. Jeg vil si at Bossekopveien de siste to årene har blitt en avlastningsvei for E6, hvor det kjøres sinnssykt hardt, der alle fra Øvre Alta, Eiby og også mange fra Gakori bruker Bossekopveien som omkøringsvei, fordi det er bom stopp i trafikken langs E6, sier Rolf Tore Berge til TV Nord.

Han forteller at de arbeiderne som har holdt på med gangveien i vinter har måttet ta kaffepause fra halv åtte til kvart over åtte, fordi trafikken har vært så stor at det ikke har vært mulig å gjennomføre jobben på en sikker  måte.

HERLIG: Sommeren kommer til å bli roligere enn vanlig, for når veien stenges for gjennomkjøring regner Beate Monsen og Rolf Tore Berge med at de kan snakke sammen på terassen uten å måtte heve stemmen. Foto: Rune Østlyngen

Aldri kontroll

– Jeg håper at fylkeskommunen vil sørge for at vi får nedsatt fartsgrense her til 30, selv om det kommer gang- og sykkelvei. Her kjøres ofte altfor fort – og her er aldri kontroller. Nå skal dag- og arbeidssenteret flyttes hit til Skajaluft, det kommer flere blokker i Tollevika, skolen for voksenopplæringa skal bygges ut og det kan komme boliger i regi av Fargehandelen,Wæraas og Kristoffersen også etterhvert. Det vil ikke bli noe mindre trykk på trafikken, sier Berge.

– I dag er det slik at hvis vi skal snakke med naboen, må vi rope til hverandre, flirer Berge og Monsen.