På fredag er det premiere på den nye filmen «Et helt halvt år»,basert på forfatteren Jojo Moyes bestselgende roman «Me Before You» på engelsk. Boken har fått lesere over hele verden til å heie på det tilsynelatende umulige forholdet mellom småbyjenta Louisa og den velstående, men paralyserte, William Traynor.

Stor premierefest

Kinosjefen hos Auora kino i Alta, Kjell Gundersen sier filmen fortjener en skikkelig premierefest.

– Vi klinker til med en flott premierefest for denne filmen og vi har derfor har søkt og fått skjenkebevilling til det hele. Det betyr at alle over 20 år som kommer, kan få kjøpe vin som de kan ha med i kinosalen mens filmen ruller, sier Gundersen.

– Hvorfor vinservering til denne filmen?

– Jeg har ikke lest boken eller fått sett filmen enda, men har forstått at dette er en virkelig trist og god historie. En skikkelig mor- og datterfilm som kanskje også frembringer en tåre eller to, sier kinosjefen.

Varmer opp med velkomstdrinker

Før filme starter så skal også alle som kommer også få servert gode velkomstdrinker.

– Vi varmer opp en halvtime før filmen starter storsalen klokken 21.15 med gratis velkomstdrinker. Vin som selges i salen koster dog noen kroner. Vi håper at en vin eller to til filmen vil skape en god og koselig ramme rundt det hele, for dette er første gang vi har vinservering under en filmvisning, sier Gundersen.