Årøygutt Torbjørn Arild skal i neste planutvalgsmøte få behandlet sin søknad om privat regulering av deler av eiendommen sin på Årøya til hyttefelt. Han ønsker å regulere inn fire tomter.

Men de er ikke til salgs.

– Tomtene er kun til egen familie. Det er uansett ingen vits i å legge ut et privat hyttefelt her, for det er ingen pågang. Det er mange ledige hyttetomter på Årøya, og det ser ikke ut som det er noen som vil ha dem, sier Arild til Altaposten.

Ikke penger å tjene

Han sier det ser ut som man enten må være veldig glad i å være på sjøen, eller ha tilknytning til Årøya for å ønske å bygge hytte på øya, som ligger fire mils kjøring og en fergetur fra Alta.

– Det er klart at ferga også spiller en rolle. Vi trodde tidligere at Årøya var veldig attraktiv, og mange trodde at det var penger å tjene, men det viser seg at folk i Alta enten ikke vet noe om øya, eller ikke har noen drøm om å ha hytte der, sier Arild.

Interessen har dreid

Det bekrefter eiendomskonsulent Lill Beate Wirkola Søvsø i Fefo. Fefo la ut sju tomter på øya i 2007.

– Det har ikke vært noe rush, akkurat. Alle tomtene gikk riktignok etter et par år, men jeg tror èn har sagt fra seg tomta slik at vi har èn ledig tomt, sier Wirkola Søvsø.

– Interessen har dreid litt de siste årene. Nå er det ikke lenger så mange som vil ha hytte ved sjøen, de fleste foretrekker tomt ved siden av scooterløype, eller ved et fiskevann eller ei elv, sier Søvsø.

Fefo hadde også et felt nr to på gang på Årøya, men da interessen viste seg å være såpass lunken i det første feltet, ble det andre feltet lagt på is.

– Og vi har ingen planer om å hente det fram med det første, sier Søvsø.

Utleiehytte

Arild vil som nevnt bare ha familien inn på eiendommen, der han selv har hus i dag. En av de fire hyttetomtene er avsatt for utleiehytte, står det i sakspapirene til planutvalget, men Arild ønsker ikke å gå i detalj på hvilke planer han har.

– Vi får. Det er mulig det blir noe etter hvert, men foreløpig har jeg ingenting konkret på gang, sier Arild.