AE Motor & Service i Alta Sentrum tar jobben og utvider virksomheten med bilutleie.

– Det er den første kjedeavtalen vi har inngått i siden vi startet opp i 2010. Vårt mål har hele tiden vært å være uavhengig av kjeder, forteller Ali Khodabakhsh, som er medeier og daglig leder i AE Motor.

Bedriften markerte det nye samarbeidet med kake og kaffe fredag formiddag, hvor også kjedeleder fra Rent-A-Wreck of Scandinavia AS, Tom Weum, var representert.

– Vi har allerede fått leid ut en bil, smiler Khodabakhsh.

Internasjonal kjede

«Rent-A-Wreck» er en internasjonal bilutleiekjede, som ble etablert i USA for over 40 år siden. De har vært i det norske markedet i nesten 25 år – og har vært «innom» Alta tidligere.  Tanken bak er enkel – det leies ut brukte biler til en litt rimeligere pris enn du ellers vil finne i markedet, uten at det skal gå ut over verken sikkerhet eller service.

– Alle bilene vil bli grundig sjekket både før og mellom hver utleie, forsikrer Weum: Selv om kjeden heter «Rent-A-Wreck», er det langt fra vrak som leies ut.

I Alta starter AE Motor og Service as med åtte utleiebiler og tilbudet vil bli utvidet om etterspørselen viser seg å være stor.

OPTIMISTER: Her må vi nok ansette en «altmuligmann», sier Ali Khodabakhsh og Ernst-Eirik Henriksen. Foto: Lill Vivian Hansen

Mange aktører

I Alta har vi mange aktører innenfor bilutleiemarkedet. Likevel tror Henriksen og Khodabakhsh at det vil være et marked også for «Rent A Wreck».

– Dette er ikke noe vi hadde vurdert å starte,  om det ikke hadde vært for den store etterspørselen, sier medeier og styreleder Ernst-Eirik Henriksen.

Khodabakhsh forteller at de nok må ansette en «altmuligmann» som både kan ta seg av utleie, svare telefoner og vaske biler dersom det nødvendig.

– Det blir nok ikke bare en 9-16 jobb, vi må jo kunne levere ut biler på ettermiddag og kveld også, konkluderer han med.

Suksessoppskrift

Henriksen og Khodabakhsh åpnet AE Motor i november 2010. Konseptet var den gang å tilby rimelige verkstedtjenester for Altas mange bileiere, uansett merke. Så langt viser tallene at dette har vært en suksessoppskrift.

– Vi håper at bilutleiedelen skal gå med overskudd i innen et år, sier Henriksen.

Tom Weum derimot tror på «klondyke-tilstander» for deres nye samarbeidspartner, som er nr 29 i rekken av utleiekontorer i Norge.

– De vil nok ha rundt 30 biler i utleie i løpet av 3–4 år, sier Weum.