Et enstemmig planutvalg sa 13. april ja til en mindre reguleringsendring som gjør det mulig for familien Einvik Heitmann å få adkomst til tomta si på Elvebakken via Ottembakken. Både naboene og administrasjonen i kommunen var negativ til reguleringsendringen, og nå har nabo Robin Ratama klaget på vedtaket.

Bekymret for trafikken

– Området rett ved Elvebakken skole har i dag et relativt komplisert trafikkareal som barn fra og med 6-årsalderen ikke har en sjanse til å orientere seg i. Heldigvis er Rishaugveien (Ottembakken) stengt, slik at det ikke skaper kryssende trafikk. Det at en nå vil komplisere området med å skape mer trafikk og trafikkarealer som barn skal forholde seg til, er for meg uansvarlig. Det er i dag adkomstmuligheter for eiendommen, som tidligere er planlagt. Disse planene vil ikke skape mer trafikkarealer eller et nytt kjøremønster utenfor Elvebakken skole, påpeker Ratama i klagen.

– Jeg håper politikerne ser at vi er bekymret for utviklingen av et mer komplisert trafikkbilde. Dette med hensyn til at det i framtiden er planer om en flerbrukshall i området som vil skape mer tilstrømming av barn og voksne. Håper det ikke blir slik at alle må kjøre barna sine til skolen og fritidsaktiviteter, fordi det skapes unødvendig trafikkusikkerhet, legger han til.

Han skriver videre at han som nabo opprettholder sine bekymringer i forhold til innsyn, klimavernsone, støy, snøforhold, veistøv og forringelse av bokvalitet.

Kanskje før ferien

Ekteparet Evie og Vegar Einvik Heitmann hadde håpet å stikke spaden i jorda for sin nye bolig allerede før sommeren, men må nå igjen smøre seg med tålmodighet. Saken har surret rundt i systemet i ett år uten at det er kommet en endelig avgjørelse.

Ifølge Hallgeir Strifeldt, fagansvarlig for arealplaner, må ekteparet forvente at det brukes en del tid på klagebehandlingen.

– Når klagefristen er utløpt ber vi søker om å uttale seg. Deretter forbereder vi en sak til planutvalget. Jeg har satt denne saken opp til møtet 23. juni, men det skal holde hardt å gjøre den klar til det, sier Strifeldt.

Sist var planutvalget enstemmig, og om politikerne ikke har skiftet mening vil utvalget avvise klagen.

– Da sendes klagen til fylkesmannen for behandling. Erfaringsmessig bruker fylkesmannen en del tid på klagebehandling, så det er uvisst når endelig svar foreligger, sier Strifeldt.

Har klagerett

– Naboene nedenfor bakken blir ikke direkte berørt av at Einvik Heitmann skal bruke deler av Ottembakken som adkomst til sin bolig, men har likevel klagerett?

– Det er ikke uvanlig å gi dem som bruker området som en reguleringsendring gjelder for, partsrettighet.  Og den som har partsrettighet får også klagerett, påpeker Strifeldt.

Ettersom han tilhører en annen avdeling vil ikke Strifeldt ha noen formening om hvorvidt byggesaken til ekteparet må stilles i bero så lenge klagesaken er under behandling.

– Det er opp til byggesaksavdelingen å avgjøre om adkomsten er så vesentlig for selve byggesaken at klagen skal ha innvirkning, eller ikke, sier Strifeldt.