Alta IF vender tilbake til røttene på Aronnes og har sagt fra seg opsjonen på stadiontomta i Alta sentrum, ved fjøset til Terje Heggeli.

Alta Sentrumsutvikling AS gis nå opsjon på dette tomteområdet, som kalles C13, til planlegging av utbyggingstiltak. Selskapet består av Coop Finnmark SA (40%), Roald Johansen Invest AS (40%) og Clemens Eiendom AS (20%).

I kommuneplanens samfunnsdel er det et mål at Alta vil ha styrket sentrum med urbane kvaliteter som bidrar til økt aktivitet og bolyst. Strategien tilknyttet dette målet er å arbeide for styrket handel i sentrum gjennom konsentrering av detaljhandel, samt å prioritere sentrumsområder ved lokalisering av offentlige kontorarbeidsplasser og institusjoner.

– Med bakgrunn i at Alta Sentrumsutvikling AS ønsker å utvikle tomt C13 i tråd med områdeplanen, og at tiltaket er i samsvar med prioriteringene i kommuneplanens samfunnsdel, innstiller administrasjonen på at det gitt opsjon i tråd med vilkårene i innstillingen, heter det i saksframlegget til formannskapet.

I samme møte skal formannskapet behandle Jonas Haugens søknad om opsjon på det ledige arealet som ligger mellom byggene som tidligere huset NRK og Mathisens Landbruksservice. Tomta er på 600 kvm. Haugens selskap Markveien AS planlegger et nybygg som skal fylle både NRK-tomta og naboeiendommen.

– Søknaden er i samsvar med områdereguleringen og oppfyller føringene gitt i kommuneplanens samfunnsdel om styrking av sentrum med urbane kvaliteter. Administrasjonen innstiller derfor på at opsjon med varighet på to år med mulighet til ett års forlengelse blir innvilget, heter det i saksframlegget.