Kommunen har ikke startet prosessen med å kompensere foreldrene hennes, etter at den nye slippen i Øksfjord stjal sjøutsikten fra huset deres.

– Håper kommunen at foreldrene mine skal dø, slik at de ikke trenger å bry seg om saken og bare kan glemme den, spør Gamst Kvernmo.

Mistet utsikten

Da Frydenbø Øksfjord bygde den nye verkstedhallen, mistet Svanhild (87) og Jarl (84) Gamst all utsikt fra huset sitt. I flere år har de henvendt seg til Loppa kommune for å få en løsning på saken.

– Nybygget av verkstedet i Vassdalen er bygd ulovlig, i strid med reguleringsplanen, sier Line Gamst Kvernmo.

Hun er denne uka på besøk hos sine foreldre i Vassdalen og er slett ikke fornøyd med måten Loppa behandler sine eldre på.

Loppa kommune har behandlet reguleringsplanen for Vassdalen industriområde en rekke ganger og behandlet saken siste gang der de vedtok ny reguleringsplan den 24. november i fjor. Så ble saken påklagd av ekteparet Gamst. Kommunestyret i Loppa behandlet klagesaken deres den 3. mars i år, der vedtaket var å sende den til Fylkesmannen.

Lovet å innlede drøftinger

Loppa kommunes advokat Eskild Freibu skriver i en e-post til Altaposten at klagesaken nå er til behandling hos Fylkesmannen i Finnmark.

– Når denne er avsluttet har Loppa kommune lovet å innlede drøftinger med Gamst om kompensasjon for det verditapet som Frydenbø-hallen har påført dem i form av tapt sjøutsikt. Uttalelser utover dette må eventuelt komme fra rådmann Marion Høgmo, skriver advokat Freibu.

Rådmann Marion Høgmo er på ferie, men skriver til avisa at Fylkesmannen har antydet at saken skal være ferdigbehandlet i april.

Dårlig reklame

Line Gamst Kvernmo sier hun og foreldrene ikke er tilfreds med Loppa kommunes behandling av saken. Hun sier foreldrene mistrives, og dette går ut over deres trivsel og psykiske helse.

– De føler seg maktesløse av den måten Loppa kommune behandler dem på.  Alle trives i hjemmet, de er glade i hjemmet sitt, men mistrives slik forholdene er blitt rundt hjemmet deres, sier datteren.

Og familien stiller seg undrende til hvordan Frydenbø gjennom flere år kan ha driften i gang uten en godkjent reguleringsplan.

– Bygget er reist ulovlig og det står fortsatt der. Behandlingen Loppa kommune viser sine innbyggere er uverdig og dette kan umulig være noen god reklame for kommunen, mener Gamst.