Fredag formiddag ble en bil stanset i Bossekop, og de to personene i bilen ransaket, mistenkt for befatning med hasj.

Bakgrunnen var et funn to dager tidligere, på en butikk i Alta.

Mistet «hasjklump» ut av lomma

Nyslått seksjonsleder for orden i Alta, politioverbetjent Steinar Aas Andersen, forteller:

– En person gikk inn i en butikk her i Alta, og mister noe ut av lomma si. Han gjør unna handleturen og går ut igjen, mens det han mistet ble liggende igjen. Betjeningen plukker etter hvert opp dette, og finner ut at det kan være en hasjklump. Dagen etter varsler de politiet, som er på stedet og henter klumpen. Både ut fra konsistens og farge antar patruljen antar at det er snakk om hasj, og starter en etterforskningsjobb.

Luktet rart

Det ble tatt etterforskningsskritt etter funnet, og en person ble etter hvert identifisert, mistenkt for å ha mistet «hasjklumpen»:

– Fredag formiddag møter en politipatrulje personen som er mistenkt, kjørende i en bil. Bilen blir stanset og de to som befinner seg i bilen blir sjekket. Det viser seg at den ene av disse har en lignende «hasjklump» på seg, denne har ifølge patruljen samme konsistens og farge som klumpen som ble funnet dagen før.

Tilfeldigvis var Aas Andersen og en kollega på vei forbi, og drar til stedet der pågripelsen fant sted, i Bossekop:

– Da vi kommer til stedet får vi lukte på beslaget, og finner blant annet ut at klumpen lukter merkelig, til å være hasj. Vi mistenker at dette kan være noe annet, og beslutter der og da å be de to bli med oss inn, for å sjekke både dette og funnet fra butikken, sier Aas Andersen.

Tok det med humør

Vel inne på stasjonen ble det tatt prøver som røpet at det slett ikke var snakk om hasj:

– Vi fikk forklart at dette var snus, en hjemmelaget type snus som er vanlig å bruke i landet der de to kommer fra. Og etter å ha gjort våre tester har vi ingen grunn til å tro noe annet. De to ble naturlig nok løslatt, sier Aas Andersen, som legger til at de to pågrepne tok det hele med humør:

– De to ble ikke på noe tidspunkt påsatt håndjern, da vi allerede i Bossekop mistenkte at snus-forklaringen deres var sann. De ble begge med oss frivillig, og det virket som at de syntes det var kjekt å få avklare det hele på denne måten. De tok det hele med godt humør, og hadde forståelse for at «klumpen» kunne virke mistenkelig.