– Notatet fra kommuneadvokaten viser at vi har hatt rett hele tiden; vi kan ikke tildele nye kontrakter til verken Betania eller andre uten at dette lyses ut, hvor både andre ideelle og kommersielle aktører gis mulighet til å delta, sier gruppeleder for Frp, Bengt Rune Strifeldt.

Han er uenig med SVs Tommy Berg i at konkurranse vil gi dårligere tilbud, og er overbevist om at det motsatte vil skje.

– Betania har i dag like god betingelser for sine ansatte som Alta kommune, men vil få problemer i konkurranse med kommersielle aktører som har blant annet dårligere pensjonsrettigheter. Vil dere stille krav om kommunalt nivå på blant annet pensjon?

– Nei, det kan jeg vanskelig se for meg selv om vi ikke har gjort noen konkret vurdering på dette. Betania får i dag betalt ut fra samme prisnivå som en kommunal tjeneste. Det betyr at vi  ikke vet hva riktig pris er, og om den kommunale driften er god eller dårlig. Rett og slett fordi vi mangler sammenligningsgrunnlag.

– Er ikke god konkurranse at utgangspunktet er likt?

– For oss er tjenestene det viktigste, at de som har behov for omsorg og helsehjelp får det. Kan private gjøre det best, er det helt greit for meg. Nå vil det alt vesentligste av framtidige omsorgtjenester være samlet i det nye omsorgssenteret med kommunal drift. Derfor er det alt for tidlig å si om det blir, og hva det blir av tjenester vi må kjøpe inn, klargjør Strifeldt.