Carlsen synger både på plata og europaturnèen. Bandet starter sin turnè på hjemmebane i Münster førstkommende torsdag. Da vil altaværingen være bak mikrofonen for bandet som fredag gir ut sin sjette plate «Trips». Petter har medvirket på platen som møtes med store forventninger, spesielt etter singelen «Lines».

Var med i studio

Carlsen er for øyeblikket i Dortmund, der han gjør siste finpussen.

– Dette ser jeg virkelig fram til. I utgangspunktet skulle Pil & Bue vært med som support-band, men livet er uforutsigbart og Aleksander Kostopoulos måtte dessverre stå over på grunn av sykdom i familien. Det betyr at jeg gjør solo-support i stedet, forteller Petter, som i flere år har vært en fan av det tyske alternativbandet. De spiller mye instrumentalt, men vokaljobben pleier å ha eksterne bidragsytere.

– Jeg ble umiddelbart fan da vi var på turne med Anathema tilbake i 2010. Jeg fikk stor sans, både for musikken og personene. Jeg er glad for at de tok en «long distance call» til meg i Norge med spørsmål om å bli med på plata, smiler Carlsen, som går rett fra turne med Pil & Bue til det tyske bandet.

Han er veldig stolt av å være en del av både utgivelsen og turneen.

Fokusert og kreativt

– Vi hadde en fantastisk tid i Principal Studios. Det var både en fokusert og laidback stemning i studio, med stor kreativitet. Det var en en glede å kunne legge min «farge» på de energiske låtene, sier Petter.

Altaværingen er ikke den første vokalisten bandet henter inn. De har tidligere samarbeidet med  vokalister som Peter Dolving (The Haunted), John Bush fra  Armored Saint (ex-Anthrax) og  Jonas Renkse fra det svenske metalbandet Katatonia.

– Jeg skal være med på hele denne runden i Europa nå. Skal også gjøre support, halvtimes sett med solo-låter, før jeg blir med LDC. I midten skal et israelsk band ved navn Tiny Fingers spille, forteller Petter.

Her er turnelista:

28/04 – Münster (D),

Skater's Palace

29/04 – Hamburg (D),

Übel & Gefährlich

30/04 – Rostock (D), MAU Club

02/05 – Leipzig (D),

UT Connewitz

03/05 – Berlin (D),

Musik & Frieden

04/05 – Köln (D), Kulturkirche

05/05 – München (D), Backstage

06/05 – Karlsruhe (D), Substage

07/05 – Aarau (CH), KiFF

08/05 - Paris (FR) , Le Batofar

09/05 – Tilburg (NL), 013

10/05 – London (UK),

Boston Music Room

11/05 – Bristol (UK), Exchange

12/05 – Leeds (UK),

Brudenell Social Club

13/05 - Milton Keynes (UK), Craufurd Arms