Kystverket planlegger reparasjon av Storekorsnes molo i 2018, med oppstart til sommeren. Det har tidligere vært sagt at moloen ikke vil bli reparert før 2019, men nå fremskyndes planene.

– Etter skaden som kom i desember 2016 har Kystverket Troms og Finnmark planlagt endelig reparasjon av moloen. Fra tidligere har Storekorsnes molo fått store setninger over flere år som må utbedres, opplyser Jan Morten Hansen, regiondirektør i Kystverket for Troms og Finnmark, i en pressemelding.

Utbedringstiltaket som medfører lavest risiko er å senke ytre del av eksisterende molo og etablere en ny på innsiden. Tiltaket er kostnadsberegnet til om lag 13 millioner inklusive byggherrekostnader.

– Løsningen har Kystverket kommet frem til i dialog med Alta kommune. Løsningen gir i prinsippet en mindre havn enn i dag, men er den beste løsningen tatt i betraktning de stabilitetsmessige utfordringer i grunnen på Storekorsnes. Resultatet vil være ei havn som blir godt skjermet for bølgepåkjenninger og gir akseptable liggeforhold for fiskeflåten på Storekorsnes.