Det kan bli en sammensatt og spesiell villmarkskveld på Øytun fredag kveld. Foredragsholder Stian Ådland har nemlig opplevd både opp- og nedturer på sine turer.

Stian kalles gjerne for Stian med sekken, med henvisning til barne-TV-serien fra 1970-tallet, der gutten med sekken reiste rundt i verden.

– Stian er en livsglad kar som har mye på hjertet. For noen år tilbake var Stian den kuleste «duden» i bakken. Snowboard og bratte fjell var livet, forteller Lars Krempig på Alta folkehøgskole, som er vertskap for villmarkskvelden.

Livet er imidlertid sjelden en kontinuerlig dans på roser. Da Stian mistet en av sine beste venner i et brutalt snøskred forsvant også meningen med livet fullstendig. Sakte, men sikkert fikk han livsgnisten tilbake  gjennom friluftslivet.

FANTASTISKE BILDER: Stian Åsland vil også vise fran noen av sine bilder i Nordlysbyen. Foto: Privat

– Stian er en flink forteller og har masse flotte bilder og filmsnutter fra både nært og fjernt. Vi håper folk har lyst å komme å høre på. I etterkant blir det servering av kaffe og kaker og en hyggelig friluftsprat, sier Krempig til Altaposten. Det hele starter klokken 19.30.