– Det er det frekkeste jeg har opplevd. Nå kan jeg vel regne med å få både fartsbøter og andre bøter i postkassa, nå som noen andre kjører rundt med mine bilskilt, sier Runi Lilleeng til Altaposten.

BLE PAFF: Runi Lilleeng ber om hjelp til å finne de stjålne bilskiltene sine. Foto: Privat

Det var en ren tilfeldighet at Lilleeng tirsdag oppdaget at hennes riktige og lovmessige bilskilt var skrudd vekk og byttet med et par helt ukjente skilt.

– Jeg bytta telefon i går og skulle legge inn bilnummeret mitt på parkeringsappen. Jeg er ikke den som går rundt og husker bilnummer, men jeg mente jeg husket mitt eget sånn noenlunde, men for å være sikker gikk jeg ut av bilen på city i dag før jeg la inn nummeret i appen, for å være helt sikker.

Først ser jeg foran bilen, men synes det er noe som ikke stemmer. "Dette er vel ikke mitt nummer" tenker jeg og går bak bilen for å se hva det står der. Men, nei det er det samme som foran, forteller Runi, som ble ganske forfjamset.

Hun gjorde ærendet sitt på frisørsalongen like ved og da hun kom inn der måtte hun bare fortelle om det frekke tyveriet.

– De rådet meg til å ringe politiet og det gjorde jeg også, sier Runi, som nå venter på å få nye skilt til bilen sin.

Ved politiets operasjonssentral tirsdag kveld kan ikke operasjonsleder Gunnar Øvergård si så mye mer om saken, enn at det hender at noen stjeler andres bilskilt.

– Det kan være fordi de da kan bruke det på kjøretøy som er stjålet eller som ikke er registrerte, kjøretøy som ikke har EU-godkjenning eksempelvis, sier Øvregård, som sier at politiet ser alvorlig på slike tyverier.

Bilen til Runi hadde skiltene DL 51 800.

– Et nummer som burde være lett gjenkjennelig, sier Runi selv.

– Dersom noen ser en bil med dette registeringsnummeret er poltiiet selvfølgelig interessert i tips, sier Øvergård hos politiet.