En ny blågrønn regjering med Venstre ser dagens lys, med et eksplisitt løfte om å styrke spesialisthelsetjenestene ved Klinikk Alta. Likevel har de ikke fått gjennomslag for valgløftet om en egen helhetlig utredning.

I helsekapitlet for Jeløya-plattformen står det:

Regjeringen vil: Gjennomføre en prosess med kommunene i Vest-Finnmark om å bygge ut spesialisthelsetjenestetilbudet på klinikk Alta, slik at befolkningen får dekket en vesentlig større del av behovet for sykehustjenester der.

FIKK IKKE UTREDNING: Bengt Rune Strifeldt medgir at de ikke fikk støtte for utredning, men er glad for at utbygging av Klinikk Alta er spesielt nevnt. Foto: Arkiv

Stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (Frp) medgir at det er skuffende at de ikke fikk med utredning.

– Det har vært jobbet knallhardt for dette fra Frp og Venstre, men det er nok gått en smule prestisje i saken. Samtidig er det spesielt og viktig at Klinikk Alta er spesielt nevnt i plattformen. Her ligger grunnlaget for å utvikle flere spesialisthelsetjenester og den kampen skal vi ta. For Frp betyr det en videre kamp for akuttjenester og fødeavdeling i Alta, sier Strifeldt til Altaposten.

– I plattformen ligger det vel ikke mer enn det som er nevnt tidligere, blant annet i forbindelse stortingsbehandlingen av dokument 8-forslaget?

– Det kan man sikkert være enig i, men jeg mener samtidig det som står i plattformen er en stor muligheter. Den akter vi å ta på alvor og jobbe knallhardt med, sier Strifeldt.