Fredag kunne Altaposten fortelle at Kviby-løypa (løype 17) som ble stengt i slutten av november nå er gjenåpnet. Bakgrunnen for stengningen er at løypestart gårover privat eiendom, og at grunneierne hadde satt foten ned etter ubehag og økonomiske tap over mange år. Ifølge Jon-Håvar Haukland i Alta kommune var alternative startpunkt utredet, men av ulike grunner måtte alle forkastes.

– Uten grunneiernes velvilje hadde Kviby blitt uten løype. Heldigvis klarte vi å finne en løsning, sier Haukland som roser grunneierne for å være løsningsorientert.

På politisk hold får også Haukland ros for hans innsats.

– Scooterløypa på Kviby har vært en problematisk sak i mange år. Jeg håpet man skulle komme til enighet grunneierne. Det er den beste løsningen, men uansett ville vi vært nødt til å finne en alternativ løype eller på annen måte lege til rette slik at dagens løypestart kunne nyttes. Kviby må ha scooterløype, og kommunen må strekke seg langt for å legge forholdene til rette slik at vi får en permanent avtale med grunneierne, sier gruppeleder for Ap, Ole Steinar Østlyngen.

HVIT TRIVSELSFAKTOR: Løype 17 - Kviby tar vinterfolket fra fjæra og inn på Sennaland, og henger også i hop med løyper lengre nord. Foto: Norkart AS