En mann i begynnelsen av 30-årene ligger på sykehus etter at han natt til lørdag ble knivstukket på en adresse sentralt i Alta. Ifølge en tipser til Altaposten skal det ha vært tre politibiler til stedet klokka seks i dag tidlig og poltiiet skal ha vært bevæpnet.

Politiadvokat i Finnmark politidistrikt Ronny Jørgensen bekrefter overfor Altaposten knivstikkingen, og han sier at den knivstukne ligger på sykehus, men at han ikke er kritisk skadet.

– Vi hadde på et tidspunkt syv personer i arresten, men etterhvert har flere av dem blitt sjekket ut av saken. Nå sitter vi igjen med et noe mindre antall mistenkte, sier Jørgensen.

Han kan ikke si noe om motivet til knivstikkingen, ei heller hvorvidt det var rus inne i bildet. På spørsmål om de involverte kjente hverandre fra før, svarer advokaten at også dette er for tidlig å si noe om.

– Vi er tidlig i etterforskningen og flere avhør gjenstår, sier Jørgensen.

– Mistenker dere at det er flere som er involvert i selve knivstikkingen, eller er det det at dere ikke vet hvem som har stukket og derfor anholder flere personer?

– Dette er det også for tidlig å si noe om, men vi vurderer fortløpende den enkeltes rolle, sier Jørgensen.

 – Hvilken type kniv er brukt?

– Det kan vi ikke si noe om nå, sier advokaten, som opplyser at de har hjelp av krimtekniker på stedet for å foreta åstedsundersøkelse.

– Hvordan ser politiet på hendelsen?

– Dette er en grov voldssak med bruk av kniv som vi ser svært alvorlig på.