Nærmere 200 teknologiinteresserte konferansedeltakere fikk med seg de aller nyeste teknologitrendene da LINK-konferansen åpnet onsdag formiddag. Konferansier Merete Reginiussen var i storslag og kunne introdusere foredragsholdere for fremtiden.

Det var både deltakere fra det private næringsliv og fra det offentlige på konferansen som skal være en møteplass for næringslivsaktører.

Årets LINK-konferanse har to hovedtemaer; Tech – det digitale livsløpet og Guts – tør du å feile?

Elise Tinnan Gjelseth, en av gründerne bak selskapet MinMemoria AS, fortalte om omsorgsverktøyet som digitaliserer livshistorien til eldre, slik at ansatte også får tilgang til den.

Vi fikk dessuten høre hvordan Volvo skal få førerløse biler ut på veiene.

Utover dagen ble det presentasjon av betalingsløsningen Vipps, og Bjørn Tore Hagbergs SmartDok.

LINK: Anna Holm Heide fra selskapet No Isolation kunne fortelle om braksuksessen med roboten AV1. Foto: Kita Eilertsen

Fra 5 til 55 ansatte på et år

Anna Holm Heide fra selskapet No Isolation kunne fortelle om den vanvittige reisen de har hatt med en vekst fra fem til 55 ansatte på ett år.

– Det har skjedd så utrolig mye på det siste halvannet året, fortalte Anna Holm Heide, ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i No Isolation.

Selskapet ble stiftet i Oslo i oktober 2015, med mål om å hjelpe folk ut av ensomhet og sosial isolasjon, og lager skreddersydde verktøy for spesielt sårbare mennesker i samfunnet.

– AV1 har blitt en nasjonal kjendis, mye ved hjelp av Telia, og mange har nok sett AV1 i deres reklame, fortalte hun.

Hun kunne også fortelle om hvordan de i fjor høst ennå bare var noen få ansatte, og satt og skrudde sammen hver enkelt robot selv, monterte, skrudde, lakket og pakket den omhyggelig.

– Nå har vi satt produksjonen ut til en fabrikk, og det går veldig fort unna, forteller hun.

FÅR SISTE NYTT: Om lag 200 tilhrøere fikk med seg starten av årets LINK-konferanse. Foto: Kita Eilertsen

Konferansen fortsetter ut onsdag med avslutning torsdag formiddag. Onsdag kveld er det middag og utdeling av LINK-prisen.