Et SAS-fly ved gaten på Oslo lufthavn. Alle norske SAS-flygere streiker fra og med torsdag etter at det ble brudd i meklingen.
(Foto: Erik Johansen / NTB scanpix)

Et SAS-fly ved gaten på Oslo lufthavn. Alle norske SAS-flygere streiker fra og med torsdag etter at det ble brudd i meklingen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Mener SAS-pilotene har fremmet umulige krav

Få timer før samtlige norske SAS-piloter kan gå ut i streik håper konsernsjefen at Riksmekleren kan bidra med å finne løsninger på «helt umulige krav».

Titusenvis av passasjerer vil bli rammet av kansellerte avganger dersom det ikke blir en løsning på konflikten mellom SAS og de norske pilotene innen midnatt natt til torsdag.

– Vi har strukket ut en hånd og ønsker virkelig å få til en løsning. Vi ønsker nye forhandlinger med bistand fra Riksmekleren, sier konsernsjef Richard Gustavson i SAS til NTB.

Han sier at pilotenes krav når det gjelder lønn, turnus og andre forhold vil presse selskapets kostnader opp med 20–25 prosent.

– Det kommer ikke til fungere for oss i en bransje som er preget av knivskarp global konkurranse, der prisene er presset og marginene er små. Pilotenes krav er umulig å gå med på, sier Gustavson. (©NTB)

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.

To prikker til bowlingen

Det straffer seg å somle med papirene.

– Lite lus i nord

Det er lite lus på villaks fra Nordland og nordover.

musikk

Tar med heiagjeng når Eirik skal i ilden

Eirik Lyng har med seg medbrakte fans til Melodi Grand Prix jr.

TV Nord torsdag 21. september

Førerløse biler skal øke sikkerheten på veiene.