Statsadvokat Torstein Lindquister (t.v.) og forsvarer Stein Rønning fotografert under ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes. Kvinnens norske ektemann er igjen dømt til 21 års fengsel for drapene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Statsadvokat Torstein Lindquister (t.v.) og forsvarer Stein Rønning fotografert under ankesaken etter dobbeltdrapet i Kirkenes. Kvinnens norske ektemann er igjen dømt til 21 års fengsel for drapene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

21 års fengsel for Kirkenes-drapene

En 60 år gammel mann i Kirkenes er i lagmannsretten dømt til 21 års fengsel for å ha drept kona og stesønnen.

Dommen i Hålogaland lagmannsrett er dermed den samme som i Øst-Finnmark tingrett, melder NRK.

De to ble drept i august i fjor. I dommen skriver lagmannsretten at drapene på 37 år gamle Pimsiri Songngam og hennes tolv år gamle sønn Petchngam ble begått på en særdeles brutal og gruoppvekkende måte.

– Henrettelser

Ifølge lagmannsretten hadde dobbeltdrapet klare elementer av planlegging i forkant. Drapshandlingene blir som i tingretten betegnet som rene henrettelser, der 60-åringens kone først var vitne til at sønnen ble skutt og dødelig såret, før hun selv ble drept med sønnen som vitne.

– De var totalt forsvarsløse i situasjonen, og uten noen muligheter for flukt, skriver lagmannsretten som ikke fant formildende omstendigheter.

60-åringen fra Kirkenes har erkjent at det må ha vært han som begikk drapene, men har forklart at det må ha svartnet for ham og at han ikke husker hvordan skuddene falt. Kona og stesønnen ble skutt i hodet med hagle på kloss hold.

– Ut fra faktum slik han har blitt presentert for det, så har han erklært ansvar for å ha tatt livet av sin kone og stesønn, sa mannens forsvarer, advokat Stein Rønning, da ankesaken startet i slutten av august.

Sa han ville skremme

60-åringen har forklart at han gikk ned i boden og hentet hagla i den hensikt å skremme kona. På åpningsdagen i retten sa han at han ikke skjønner hvorfor han ladet våpenet.

Dommerne i tingretten festet ikke lit til mannens forklaring om at han bare ville skremme.

Mannen ble selv alvorlig skadd etter å ha forsøkt å ta sitt eget liv med hagla.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.

To prikker til bowlingen

Det straffer seg å somle med papirene.

– Lite lus i nord

Det er lite lus på villaks fra Nordland og nordover.

musikk

Tar med heiagjeng når Eirik skal i ilden

Eirik Lyng har med seg medbrakte fans til Melodi Grand Prix jr.

TV Nord torsdag 21. september

Førerløse biler skal øke sikkerheten på veiene.