Utfallet av sametingsvalget kan ta sin tid, men Aili Keskitalo tok sjansen på tomlene opp mandag kveld. Både prognoser og meningsmålinger peker oppover i Avjovarre krets, som vanligvis er den første kretsen som er ferdig med opptellingen.

Keskitalo kunne koste på seg et forsiktig vinnertegn til Altaposten da valglokalene i Kautokeino stengte og presidentkandidaten kastet seg i bilen for å rekke valgstudio i Karasjok.

– Vi tar ingenting for gitt, men jeg medgir at det ser bra ut så langt. Vi drømmer om minst 15 kandidater inn på sametinget, sa en ordknapp Aili med et bredt glis og tomler i været.

Foreløpig tyder på hele 15 mandater inne på sametinget, mens rivalene i AP er inne med kun 8 mandater, med omlag 40% opptalte stemmer.

Keskitalo er selvsagt fornøyd.

- Jeg føler vi har gjort vårt beste og har nådd ut til våre velgere. Vi har stått på til det siste og jeg har hatt en drøm om 16 mandater, men får vi inn 15 så er det også fantastisk. Det er også endel stemmer som skal telles opp, så vi er forsiktige optimister. Det kan godt hende sluttresultatet blir noe lavere, så vi tar ikke noe for gitt, men vi er meget godt fornøyde uansett, sier hun.

Også Flyttsamelista ser ut til å gjøre et godt valg i Ávjovarre, mens Høyre, AP og Árja ser ut til  gå tilbake.