BEHANDLES SOM KVEG: Tommy Berg har havnet ute i SV-kulden etter sin kamp for sykehus i Alta. Under sykehusmarkeringen i vår fikk han applaus for knallharde utspill.
(Foto: Stian Sætermo)

BEHANDLES SOM KVEG: Tommy Berg har havnet ute i SV-kulden etter sin kamp for sykehus i Alta. Under sykehusmarkeringen i vår fikk han applaus for knallharde utspill. Foto: Stian Sætermo

Internt oppgjør i SV

Tommy Berg trakk seg som leder i Alta SV.

Det får Altaposten bekreftet ut på valgkvelden. Samtidig er det sterk uro i rekkene til SV etter at partiet havnet langt bak distriktsmandatet optimistene trodde og håpet på. Fortsatt er det ikke avklart om Kirsti Bergstø kommer inn på utjevning, men ifølge Altapostens analyseekspert Ole David Østli er det store sjanser for at også utjevningsmandatet glipper for SV.

Fra flere hold internt i SV blir Tommy Berg angrepet for at han gikk ut i Altaposten og redegjorde for at han ikke kunne stå på stortingslista. Årsaken var at partiet sa nei til en faglig utredning av sykehusstrukturen, noe som har vært Alta SVs absolutte krav. Berg åpnet også for at han er klar til tjeneste for «Folkeaksjonen for akuttsykehus i Alta», dersom organisasjonen har bruk for han.

– Tommy har dolket Kirsti Bergstø, SV og et rød-grønt regjeringsalternativ i ryggen, heter det fra en kilde i Finnmark SV.

Trakk seg

Overfor Altaposten avviser Tommy Berg at han er blitt tvunget til å trekke seg som leder i Alta SV med øyeblikkelig virkning.

– Jeg har et utmerket forhold til Alta SV og føler stor tillit i lokalpartiet. At noen ikke aksepterer at min samvittighet gjør det umulig å stå på stortingslista, eller ha sentrale verv i et fylkesparti som ikke har vært villig til å lytte på Alta SV og folket i Alta, har ingenting å gjøre med at jeg nå trekker meg som leder i Alta SV med øyeblikkelig virkning, sier Berg til Altaposten.

Han vil ikke verken avkrefte eller bekrefte at han har blitt utsatt for svært sterk kritikk fra sentrale miljø i Finnmark SV etter at han stod fram og valgte Folkeaksjonen før SV. Selv er han er lei av at fylkespartiet ikke er villig å lytte til lokallaget og hans sambygdinger i viktige spørsmål.

– Jeg kan bekrefte at jeg ikke lengre er leder i Alta SV. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere så mye.

– Må ta ansvar

Han holder fast ved at han ønsker Kirsti Bergstø alt vel, og hadde et sterkt håp om å få en rød-grønn regjering.

– Mitt svar til kritikerne er at Kirsti Bergstø er en god og viktig politiker, men at Finnmark SV selv har valgt å legge henne i en tvangstrøye som gjorde det umulig å gjøre SV til en valgvinner i Alta. SV gjør et godt valg i Alta, og hadde vi kunne gått ut til velgerne med en klar garanti om at vi ville utrede sykehusstrukturen, hadde vi kunne hatt stemmer nok til å sikre hennes mandat. Det ansvaret må Finnmark SV ta, sier Tommy Berg.

– Noen sier at du er på vei ut av SV?

– Jeg fortsetter som folkevalgt for SV både i kommunestyret og i fylkestinget. Så langt har jeg ikke hørt noen som vil ekskludere meg, og jeg er per i dag klar for å gjøre en jobb for velgerne som har satt meg inn i posisjonene. Når det gjelder ledervervet i Alta SV tror jeg det vil være bra for lokalpartiet med nye folk i ledelsen som har bedre forutsetninger for å nå gjennom i Finnmark SV. 

Utforsk tema:
Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sykehusdebatten

– Med forslaget trenger vi en armada av hurtigbåter

– Jeg overlater det trygt til leserne selv å vurdere om dine argumenter er tull og tøys eller ikke.

Fangster på 18,7 tonn

Etter fire magre år fikk Altaelva en normalsesong.

Anbefaler sykehus på ny tomt i Hammerfest

Direktøren i Finnmarkssykehuset går for sjøtomt.

Nussir

– Loven er ikke etnisk nøytral

– Nussir viser at de ikke ante konsekvensene av vedtakene.

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.