BLÅ KOMMUNE: I det tradisjonelt sett så røde Finnmark går Alta-resultatet fra 2017-valget inn i historien. Frp fikk over 30 prosent av stemmene i Alta, ble største parti i alle valgkretser, ifølge VGs oversikt.
(Foto: Skjermdump VG)

BLÅ KOMMUNE: I det tradisjonelt sett så røde Finnmark går Alta-resultatet fra 2017-valget inn i historien. Frp fikk over 30 prosent av stemmene i Alta, ble største parti i alle valgkretser, ifølge VGs oversikt. Foto: Skjermdump VG

Blå knockout i Nordlysbyen

Frp størst i samtlige valgkretser.

Kartet over, som er å finne hos VG, viser hvordan Frp feide all motstand tilside i fylkets største by. Med 94 prosent opptalte stemmer var det tidlig klart at Frp ville få over 30 prosent av stemmene i Alta. Halv tolv var 95 prosent talt opp, og partiet lå inne med 32,7 prosent av stemmene i byen.

Valgskredet i Alta var kraftig nok til å ta partiet opp på andreplass, som nest største etter Arbeiderpartiet. Frp noterer seg 18,1 prosent av stemmene i Finnmark, opp 2,1 prosent sammenlignet med forrige stortingsvalg (se graf under).

Via Altaposten sender stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt en varm hilsen til partileder Siv Jensen.

– Stemningen i Alta snudde i Alta for oss da partileder Siv Jensen gikk ut og bekreftet at Frp vil stemme ja til Venstres forslag om time-out og utredning av sykehusstruktuen i Finnmark. Vanlige folk i Alta så at vi slåss for dem, og det på en troverdig måte, sier Strifeldt.
 
Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

sykehusdebatten

– Med forslaget trenger vi en armada av hurtigbåter

– Jeg overlater det trygt til leserne selv å vurdere om dine argumenter er tull og tøys eller ikke.

Fangster på 18,7 tonn

Etter fire magre år fikk Altaelva en normalsesong.

Anbefaler sykehus på ny tomt i Hammerfest

Direktøren i Finnmarkssykehuset går for sjøtomt.

Nussir

– Loven er ikke etnisk nøytral

– Nussir viser at de ikke ante konsekvensene av vedtakene.

kommunestyret

– Min vakt og mitt ansvar

Fristbruddene var verre enn antatt, men nå er barnevernet på rett kurs.

Endrer svømmestil

Når det blir sterk strøm, bruker oppdrettslaksen annen teknikk for å komme seg frem.

kommunestyret

– Smil, bil-Rolf, du fikk viljen din!

Siste brikke falt på plass for byggekompleks for bil- og matbutikk.