Klokken tolv fredag ettermiddag kom meldingen om brann i Havøysund fra politiet på Twitter.

Trippelalarmen gikk – det var melding om brann i en båt.

– Politi og brann rykker ut. Ambulanse er sendt til stedet, het det i første melding fra operasjonssentralen.

Kraftig røyk

Det ble raskt avklart at det var kraftig røykutvikling og stor eksplosjonsfare ved slippen i Havøysund. Et bilde Altaposten ble tilsendt fredag ettermiddag bekrefter dette og viser kraftig røykutvikling fra slippområdet.

Industriområdet ved båten ble evakuert og politiet ba folk holde seg borte, da det kom giftig røyk fra brannen.

– Beboere som er utsatt for den giftige røykutviklingen må å holde vinduer og dører lukket. Ikke gå ut, het det i en melding fra politiet.

Alle som arbeidet på båten skal ha kommet seg i trygghet.

Jobbet iherdig

Altaposten var i kontakt med operasjonsleder Gunnar Øvregård ved Finnmark politidistrikt en drøy halvtime etter at brannen ble meldt inn til nødetatene. Beskjeden var da kort og konsis: Det jobbes iherdig med å få kontroll over brannen.

– Nå holder brannvesenet og redningsskøyta på med slukking og prøver å få kontroll på situasjonen, sa Øvregård ved halv ett-tiden.

Ikke lengre eksplosjonsfare

Operasjonsleder Bjørn Gunnar Johnsen kan klokken halv fire fredag ettermiddag fortelle at brannvesenet fortsatt holder på med slukkninsarbeidet. Brannvesenet skal ha fått kontroll på brannen.

– Det er for øyeblikket vanskelig å si noe om skadeomfanget, sier Johnsen og informerer om at det ikke lengre er nødvendig med evakuering av området.

.

Havøysund. Foto: Google Maps