– Det er helt forferdelig det som har skjedd og hele familien er naturligvis i dyp sorg. Det har vært hardt for oss. Samtidig er vi lettet over at Erna er funnet. Vi skjønte jo etterhvert at hun ikke kunne ha overlevd så lenge ute, så det ville vært svært tungt om hun ikke hadde blitt funnet. Politiet hadde begynt å forberede oss på at aksjonen ville bli avsluttet og da måtte vi ha basert oss kun på privat leting. Vi er tross alt glad vi slapp det, sier svigerbroren til den omkomne Erna Kristensen, som var bosatt på Midtbakken i Alta.

Jordmor

Kristensen etterlater seg mann og to voksne gutter. Hun var utdannet jordmor og psykiatrisk sykepleier og har jobbet mange år i helsevesenet i Alta. Kristensen var i god fysisk form og Altaposten kjenner til at hun blant annet brukte å sykle på jobb til Jansnes da hun jobbet der.

OMKOMMET: Jordmora og sykepleieren fra Alta, Erna Kristensen, ble funnet omkommet på Sørøya tirsdag. Foto: Arkiv

Svigerbroren forteller at hele familien har vært ute på Sørøya og deltatt i leteaksjonen som endte med at Erna Kristensen ble funnet død i en steinsprekk, nedenfor et bratt stup på vestsida av Sørsandfjorden.

– Hun har falt 70-100 meter ned, sier svigerbroren, som forteller at mannen til Erna har vært med helikopter til funnstedet, hvor han fikk tatt bildet Altaposten publiserer i denne saken.

Takker lokalsamfunnet

– Temperaturen har ligget på rundt 10 grader, sier svigerbroren, som sammen med familien retter en varm takk til lokalsamfunnet og alle som har deltatt i leitinga.

– Rådhuset har vært brukt som base for leteaksjonen og alle har sluppet det de har hatt i hendene og konsentrert seg om å finne Erna. Det har vært laget mat, kokt kaffe og bakt kaker. Alle har vist en enorm omsorg og vært helt fantastiske, sier han.

Ta med refleksvest

Svigerbroren oppfordrer til sist alle om å ha med seg en gul refleksvest når de drar ut på tur.

– Det betyr så mye for de som skal lete, ikke minst fra lufta, og det tar ikke stor plass. Man kunne egentlig hatt en slik vest på når man er på tur. Selv på korte turer kan man gå seg bort og møte på tåke eller man kan skade seg. Telefonen er heller ikke til å stole på alltid, minner han om.