Til tross for en omfattende aksjon med stor mobilisering og bruk av infrarødt utstyr, er kvinnen i 50-årene fortsatt ikke kommet til rette.

Hun ble meldt savnet natt til søndag. Sammen med to venninner gikk hun på tur fra Sørvær til Nordsandfjord, men valgte å snu.

I går kom flere frivillige til Sørøya for å delta i leteaksjonen, blant annet gikk redningsskøyta Vekteren med åtte nye personer fra Bukta i går ettermiddag.

Saken fortsetter under bildet.

Lokalbefolkningen på Sørøya stiller opp og hjelper til under leteaksjonen. HV-17 sine soldater får tilgang på hjemmelaget brød når de tar seg en velfortjent matpause under leteoppdraget. Foto: Privat

–Det har vært søkt fra luften, sjøen og i terrenget gjennom natten, uten at det er kommet nye opplysninger eller funn som gir indikasjoner på hvor kvinnen befinner seg. Søket gjennomføres planmessig teig for teig, og utvides gradvis etter hvert som nye områder er grovsøkt og finsøkt.

– I og med at det har vært tett tåke er det usikkert om kvinnen har beveget seg i forventet retning. Terrenget er til dels meget ulendt og bratt, og det er fortsatt krevende å søke under de rådende forholdene, sier operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Gunnar Øvergaard, i en pressemelding.

Ønsker tips

I forbindelse med den pågående leteaksjon ønsker politiet å komme i kontakt med alle som har vært kjørende mellom Sørvær og Breivikbotn forrige lørdag mellom klokken 2200 og midnatt. Politiet ber dem ta kontakt på tlf 02800.

Den savnede kvinnen var opprinnelig del av et turfølge på tre som var på dagstur til Nordsandfjorden. Hun er tur- og fjellvant og godt kledd. Hun er 1,50 meter høy og opprinnelig fra Korea, har sort hår og var kledd i sort bukse og blå jakke, og hadde blå ryggsekk.