Det opplyser operassjonsleder Gunnar Øvergaard  i Finnmark politidistrikt

Ute i terrenget hele natta

Politiet har fortsatt håp om å finne den savnede kvinnen i god behold. Hun har vært savnet siden 00.30 natt til søndag da en omfattende leteaksjon ble igangsatt. I natt ble den trappet opp, blant annet ved at 50 nye HV-soldater ble satt inn.

– Det har vært folk ute i terrenget gjennom natten, uten at det så langt er gjort funn som kan gi nærmere opplysninger om hvor i området den savnede kvinnen befinner seg. I morgentimene mandag er det satt inn friske og uthvilte mannskaper som viderefører søket med full styrke. Fra kl. 0700 er også to helikopter i gang med søk. På bakken gjennomsøkes aktuelle områder systematisk teig for teig, samtidig som streifpatruljer kontrollerer langs ulike mulige ruter, heter det i en pressemelding fra Finnmark politidistrikt klokken halv åtte mandag morgen.

Sist kontakt lørdag

Operasjonsleder ved i Finnmark politidistrikt, Gunnar Øvergaard, opplyser mandag formiddag at kvinnens pårørende var de siste som hadde kontakt med henne per telefon. Dette var da lørdag kveld.

Tett tåke

Søket tar utgangspunkt i områder der den savnede kvinnen kan befinne seg ut fra den posisjonen og tidspunktet hun var sist observert.

–  I og med at det har vært tett tåke, er det usikkert om kvinnen har beveget seg i forventet retning. Terrenget er til dels meget ulendt og bratt, og det er krevende å søke under de rådende forholdene. Det har vært dårlig sikt med mye vind og nedbør det siste døgnet, men været skal bli lettere utover mandagen, opplyser Finnmark politidisrikt.

Vekteren er med i leteaksjonen. Foto: Rune Østlyngen

Oppslutningen om leteaksjonen har vært formidabel:  Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder, Statens naturoppsyn, brannvesenet, Reinpolitiet, Heimevernet, Norges lotteforbund og Sivilforsvaret har deltatt. To redningsskøyter, fartøyet Vekteren og Kystverkfartøyet Strilborg, samt Sea King og flere andre helikopter med varmesøkende kamera, deltok også i søket.

Kvinnen i 50-årene var med i et turfølge på tre som skulle på dagstur til Nordsandfjorden.

– Hun er tur- og fjellvant og godt kledd. Hun er 1,50 meter høy og opprinnelig fra Korea, har sort hår og var kledd i sort bukse og blå jakke, og hadde blå ryggsekk.

– Vi leter systematisk med uminsket styrke, sier Øvergaard til Altaposten.