Høyres gruppeleder Marianne Haukland mener fortsatt det samme i Kåfjord-saken, men  klargjør hva som skjeddde i Høyregruppa i kommunestyret, der Bjørn Roald Mikkelsen og Alex Bjørkmann stemte med posisjonspartiene, og sikret et flertall for å legge ned Kåfjord skole med virkning fra skoleåret 2017.

ANGRER: Marianne Haukland tar selvkritikk på at hun ikke stod sammen med gruppa og stemte sammen med flertallet i kommunestyret i skolesaken i Kåfjord Foto: Jarle Mjøen

Hun er likevel klar på at partiet er til å stole på i skolepolitikken.

– Høyre har vært tydelig på vårt standpunkt i saker om skolestruktur.

– Burde stått sammen

– Jeg føler at så lenge min og Oddveigs stemmegivning ikke bidro til flertall, burde vi stemt sammen med resten av gruppa. Det hadde vært bedre for Høyre, medgir Haukland og legger til:

– Samtidig har denne saken vært veldig vanskelig, og utfordret min samvittighet i forhold til hva som er riktig overfor enkeltmennesker, og spesielt barna som har vært berørt. Dette hadde ikke vært noen sak dersom Fylkesmannen hadde gjort sin del av jobben, og behandlet lovlighetskontrollen raskere. Det er elevene og foreldrene i Kåfjord som har lidd av at Fylkesmannen har brukt mange måneder på å treffe en avgjørelse, og når avgjørelsen først kommer er det i to vedtak med motsatt konklusjon.

Må stille opp

Nå har hun et helt klart krav til kommunestyret og administrasjon om å stille opp for Kåfjord-barna og foreldre når de nå skal i gang med å få en privatskole opp å gå.

– Ut fra det som har skjedd i denne saken så synes jeg de fortjener en ekstra samarbeidsvilje fra kommunens side, klargjør Haukland.

Får ros

Samtidig får Haukland ros for å ha lyttet til foreldre og Kåfjord-miljøet. I kommentarfeltet skriver Arne Johanson følgende kommentar til bildet av kommunestyret under votering:

«Bildet over forteller nok mer en tusen ord som det sies i ordtaket, og vi trenger nok flere ungdommer i kommunestyret som Høyres Marianne Haukland for å få fart på kommunen vår. Å starte en ny privatskole med ny pedagogikk gir mange utfordringer og den beste støtten kommunen og kommunestyret kunne gitt til den nye privatskolen var å opprettholde skolen i Kåfjord ett år til. Men takk til Marianne Haukland og alle de andre som var en del av det store mindretallet i kommunestyret som valgte å støtte Haldde Montessoriskole i går. Respekt!»