TUR I BÅTEN: Det er spesielt spennende å ta seg en tur på elva med elvebåten opp til Sorrisniva fra Stengelsen (Foto: Bjørn Graneng)

TUR I BÅTEN: Det er spesielt spennende å ta seg en tur på elva med elvebåten opp til Sorrisniva fra Stengelsen Foto: Bjørn Graneng

TRIVSEL: Samholdet blir sterkt når man har denne type flotte turer, denne gangen til selveste Altaelva. (Foto: Bjørn Graneng)

TRIVSEL: Samholdet blir sterkt når man har denne type flotte turer, denne gangen til selveste Altaelva. Foto: Bjørn Graneng

I SAMLET FLOKK: Været var godt og alle tødde opp under den flotte turen til Stengelsen. (Foto: Bjørn Graneng)

I SAMLET FLOKK: Været var godt og alle tødde opp under den flotte turen til Stengelsen. Foto: Bjørn Graneng

GODT HUMØR: Lene Romsdal (t.v) fra ALI fungerte som vert for gjestene og handlet inn mat og ordnet salat. Her er hun sammen med en takknemlig Ørjan Dølør og Lovise Nuth Pedersen. (Foto: Lotte Bellika)

GODT HUMØR: Lene Romsdal (t.v) fra ALI fungerte som vert for gjestene og handlet inn mat og ordnet salat. Her er hun sammen med en takknemlig Ørjan Dølør og Lovise Nuth Pedersen. Foto: Lotte Bellika

KOS I SORRISNIVA: Det fine anlegget på Sorrisniva kom til sin rett, spesielt når det blir bålkokt kaffe og fine samtaler. (Foto: Bjørn Graneng)

KOS I SORRISNIVA: Det fine anlegget på Sorrisniva kom til sin rett, spesielt når det blir bålkokt kaffe og fine samtaler. Foto: Bjørn Graneng

1 / 5

Herlig laksedøgn i gave fra ALI

– Jeg må innrømme at tårene spratt da ALI tok kontakt.

Det sier Lotte Bellika, etter et herlig laksedøgn i Nedre Stengelsen sammen med Håndball utviklingshemmede (HU), et lag bestående av livsglade spillere, som visste å kose seg ved idylliske Altaelva.

Rundt et bål ved Altaelva kjenner man på trivselen og samholdet.

Opplevelse for livet

– Det har vært helt fantastisk å være på tur med denne gjengen. Jeg kan ikke få rost og takket ALI nok.

Det ble en opplevelse for livet, og er flere som har sagt de vil på tur neste år, men at de da skal melde seg på trekninga sjøl, smiler Lotte, en av ildsjelene som sørger for at utviklingshemmede har et tilbud i håndballgruppa

Vaffeltur til Sorrisniva

I tillegg til selve oppholdet i Nedre Stengelsen, avsluttet de turen med en elvebåttur og vafler i Sorrisniva.

– De stilte også opp for gjengen, så velviljen fra alle hold varmer virkelig, sier Lotte.

BUL tok også kontakt med naboklubben Alta IF som har sitt FFU-lag. Til sammen var det derfor 54 deltakere på turen før helga, hvis vi inkluderer assistenter og familie.

Drar til Jessheim

– Klubbene skal dra sammen til landsturneringen i fotball og håndball på Jessheim fra 8. september, så dette var en gylden mulighet til å knytte vennskapsbånd, sier Lotte, som sammen med Lisa Marie Ruth Gudmedstad og Åse Lampe har ansvaret for aktiviteten. I tillegg er det mange som uoppfordret bidrar,  slik at det har blitt et helt team rundt laget.

– Vi har en fantastisk gjeng rundt laget. I sum blir dette veldig artig og givende for oss som er med på frivillig basis. Vi får veldig mye igjen, sier Lotte.

Integrering

Til daglig er hun fysioterapeut. I tillegg til at hun får noe igjen i forhold til sin profesjonelle hverdag, er det mange pluss på det menneskelige plan.

– Det er så viktig at utviklimgshemmede føler seg sett og blir intregrert i aktiviteten i et idrettslag.

– Dette er berikende for oss alle, sier Lotte, som kan skrive under på at kremdøgnet i Altaelva ble verdifullt for alle som deltok.

Utforsk tema:
Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

– Har fortsatt håp om å finne kvinnen i god behold

– Nye og uthvilte mannskaper settes inn i morgentimene. Været er i ferd med å lette.

Fikk splitter ny bil

Lettere transport for dagsenter.

50 nye soldater fra HV klar til leteaksjon i natt

Leteaksjonen etter kvinnen på Sørøya trappes opp i natt etter beordring.

Oppdatert

– Trafikken dundrer forbi i 60-sonen

Foreldrene på Raipas bekymret for livsfarlig trafikk.

Kåfjord skole

Ap-roser som visner

– Så klønete at man blir skremt.

– Imponerende på Halddetoppen

Det plasket ned, men både marsjen og Haldde-prosjektet til kulturskolen avsluttet med stil.

anmeldelse

Slogrock stjal showet

Legendene i Moillrock skrudde tempoet opp.

politikk

– Skole og omsorg foran skattekutt

– Arbeiderpartiet prioriterer mer penger til kommunene.