Høyre-politiker Ole Martin Rønning refset fylkeskommunen for manglende mulighet til å bruke nasjonalt fergekort i et leserinnlegg. Han tok oppgjør med samferdselsråd Geir Ove Bakken (Ap), som han mener har isloert finnmarkingene i forbindelse med kontrakten med Boreal.

Ga solid rabatt

– Før var det mulig å benytte fergekortet på sambandet Øksfjord-Hasvik og Øksfjord-Tverrfjord, og oppnå 50% rabatt. Den muligheten ble fjernet med et pennestrøk fra fylkesutvalg og fylkesordfører, hevder Rønning i innlegget.

Det er Statens vegvesen som drifter ordingen med fergekort som gir rabatter langs hele kysten. Utenom Finnmark.

– Hvorfor valgte man å isolere finnmarkingene på den måten? Siden fergesambandene stort sett er subsidiert, og ordningen drives av Statens vegvesen, er dette spørsmål som absolutt bør stilles til toppkandidaten for Arbeiderpartiet.

– Visstnok, kan man kjøpe fergekort, med rabatt hos Boreal, men dette kortet gir kun rett til ett enkelt samband, påpeker han.

Nå kan Rønning bli bønnhørt.

– Opp til rederiene

Hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel, Geir Ove Bakken, har dialog med Boreal.

– Det er riktig at Finnmark pr. nå ikke tilbyr det nasjonale fergekortet som store deler av landet har innført, men dette er en ordning som driftes av Statens vegvesen og det er opp til rederiene selv om de ønsker å delta i ordningen, sier Bakken.

Finnmark fylkeskommune har ikke avsluttet eller fjernet en slik ordning, forsikrer han.

– Boreal Sjø AS har kontaktet fylkeskommunen om muligheten for å innføre fergekortet igjen og det er vi selvfølgelig positive til og vil følge dette opp. Vårt mål er at Finnmarks innbyggere skal ha minst like godt tilbudet som resten av landet, sier Geir Ove Bakken.