Universitetet har aldri hatt så mange kvalifiserte lærerstudentsøkere som i år. 628 får tilbudet, heter det i en pressemelding fra UiT etter beskjeden fra samordna opptak kom.

Rektor Anne Husebekk er i jubelstemning over de positive tallene, en økning på 34,4 prosent.

– Dette er helt fantastisk. Lærermangelen i Norge er stor og vi trenger mange nye lærere for å dekke behovet for kvalifiserte lærere i fremtiden, påpeker Husebekk i en pressemelding som gikk ut onsdag. Nå håper hun alle takker ja.

– Dersom disse studentene fullfører det fem-årige løpet og tar jobb i Nord-Norge, vil de også få ettergitt store deler av studielånet sitt, sier Husebekk. Hun tror den nye finansieringsordningen som regjeringen har innført har betydning.

Det er venteliste til en rekke studier, som medisin, sykepleier, odontologi, psykologi, rettsvitenskap og fiskeri- og havbruksvitenskap. Det samme gjelder for noen av økonomistudiene.

Det studiet ved UiT med størst økning i søkertallet sammenlignet med 2016 er imidlertid i Alta, nemlig bachelorstudiet i Arktisk friluftsliv i Alta, der 57 personer får tilbud. Det utgjør en økning på 128%.