Det begynte å se smått ut for Thorild Guttormsen og Jørgen Sara. Helt siden gratisfisket startet har de trofast vært ved elva og gitt alt for en laks. Men forleden lyktes de.

– Det var rett før fredningen på torsdag, og vi fisket i Forbygningen. Sluken stoppet ute i elva, og jeg trodde jeg satt fast i bunn, sier Thorild Guttormsen. Tidligere har hun fått smålaks i Altaelva, men aldri noe sånt som det hun nå hadde på.

Ganske snill

– Etter hvert merket jeg en dirring i stangtuppen, og forsto at jeg ikke var fast i bunn, men hadde fisk på. Så begynte laksen å gå litt ute i elva, men egentlig var den ganske snill, sier Thorild, som heftet et kvarter til tjue minutter med å drible storingen på land. En hannlaks på hele 15 kilo.

– Nå skal vi tampe to the bitter end, sier Thorild og Jørgen, som nok blir å se i området Forbygningen fram til midnatt Sankthansaften da fisket slutter.

Ørret i Orkla

– Det var kjempeskøy å endelig få storlaks, sier Thorild.

Hun sier hun har fisket i andre elver, blant andre Orkla, men der ble det bare ørret. Det var i fjor at hun for alvor begynte å jakte på storlaksen, sier hun, og virkelig seriøst delta i gratisfisket.

– Den blir vi nok å røyke, sier hun.

Olaf fikk fangst

Torsdag var Olaf Haldorsen og prøvde Nedre Sierra på alt for mye vann, og det gikk faktisk svært så bra.

Olaf fikk nemlig en fin laks på 9 kilo. Gjellfisk riktig nok, men laks er laks.

Olaf Haldorsen med laks på 9 kilo fra Nedre Sierra. Foto: Privat