VANLIG MEDLEM: Olav Gunnar Ballo taler kun for seg selv, ikke for Alta Ap, bekrefter leder Steinar Karlstrøm.
(Foto: Jarle Mjøen)

VANLIG MEDLEM: Olav Gunnar Ballo taler kun for seg selv, ikke for Alta Ap, bekrefter leder Steinar Karlstrøm. Foto: Jarle Mjøen

– Ballo bare vanlig medlem

Ikke viktig for uformingen av helsepolitikken til Alta Ap.

Lege, tidligere stortingsrepresentant for SV og nå medlem av Ap, Olav Gunnar Ballo, har i flere innlegg gått ut med hard kritikk av de som kjemper for at Alta skal få akuttsykehus og fødeavdeling. Han har også kritisert årsmøtet i Alta Kraftlag for å ha tilbudt tomt til sykehuset strategisk plassert nær Alta Lufthavn. Det har skjedd både i det offentlige rom og overfor personer knyttet til Alta Kraftlag.

– Vi er blitt utfordret av Altaposten på om Ballo taler for Alta Ap i sine innlegg mot akuttsykehus og fødeavdeling. Det gjør han ikke. Det er ikke korrekt at han per i dag er medlem av helsepolitisk utvalg i Alta Ap, men var det inntil han trakk seg fra utvalget under valgkampen i 2015. Bakgrunnen var at ordførerkandidat Monica Nielsen og daværende partileder Bernt Berg, gikk hardt ut mot å igangsette utbygging i Hammerfest av nytt sykehus før det var foretatt en grundig utredning, opplyser leder i Alta Ap, Steinar Karlstrøm.

Han ønsker ikke å gå inn i noen avispolemikk med Ballo om kommunepartiets helsepolitikk.

– La meg gjøre det hundre prosent klart; Alta Ap kommer til å kjempe hele veien for at befolkningen i Alta skal ha et best mulig helsetilbud, det betyr både akuttilbud og fødeavdeling. Kravet om en helhetlig utredning, hvor også tre sykehus i Finnmark må utredes på bakgrunn av den sykehustetthet som er opprettet andre steder i landet, har hele Alta Ap i ryggen, klargjør Karlstrøm.

Altaposten beklager at vi ikke har fått med oss at Ballo gikk ut som en sentral utformer av helsepolitikken til Alta Ap i 2015, og i dag kun er et ordinært medlem.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Siktes for ruskjøring

– Ble stanset etter tips fra publikum.

Eldre spiser fortsatt mer fisk enn yngre

Og vi i Nord-Norge er landets ivrigste fiskespisere.

– Kom til rasert campingvogn

81-åring langt nede av synet som møtte han på «Bruse bro».

Få bryr seg om kronekursen i ferien

– Liten betydning for feriebudsjettet.

– Flere lovbrudd

LO ber sommerjobbende ungdom være obs i et tøft marked.

skyting

Ble norgesmester på hjemmebane

Knut Saxe Kjeldsberg var suveren på Kvenvikmoen.

fotball

Jublet for tidlig

Christian Reginiussens scoring holdt ikke til poeng i toppkampen.

fotball

Sterkt bortepoeng

Både BUL og Byåsen scoret på overtid.

Nådde fram der andre kom til kort

Vilde Signora sjarmerte  Solvik-Olsen i senk.