Aspemyrabrinken boligområde utvikles for tiden av SB2 Eiendom AS, og for å komme seg inn til området, har de tatt i bruk uasfalterte veier som tilhører Bjørn Arild Johansens selskap, Johansen Eiendom AS.

– I forbindelse med anleggsarbeidet som utføres benyttes veier og gangveier på vår eiendom til transport av tunge kjøretøy. Vi kan ikke se å ha blitt varslet om dette og er heller ikke kontaktet av noen hos dere med tanke på bruk av vår eiendom, skriver Johansen i et brev fra 24. mai i år, som han sendte i kopi til planavdelingen pluss samfunnsavdelingen i kommunen.

Bekrefter kjøringen

– Saken skal etter det jeg kjenner til være løst, sier Stig-Rune Abrahamsen, daglig leder i SB2 Utvikling AS.

– Det har vært en befaring, og vår grunnentreprenør benytter seg ikke lengre av disse veiene, sier Abrahamsen, som sier han selv ikke deltok på befaringen. Han sier det er korrekt at det i oppstarten ble kjørt noen lastebiler på de aktuelle veiene, men at SB2s entreprenør nå bryter gjennom skjæringen i bakken, og således skaffer seg sin egen vei inn til det planlagte boligområdet.

Slitasje og støv

Bjørn Arild Johansen ga ingen stoppordre i brevet, men påpekte likevel mulig erstatningsansvar i ettertid, fordi slik tungtransport medfører ekstraordinær slitasje og skader samt støvproblemer. Abrahamsen sier han er kjent med uroen, men at det visstnok ikke skal ha oppstått skader av betydning.

En framstilling som bekreftes av Roger Hoaas, juridisk rådgiver for Johansen Eiendom AS.

– Vi hadde forventet at SB2 kontaktet oss på forhånd, og for å skaffe fortgang og avklaring i saken, tok vi den opp i en litt krass tone, sier Hoaas om brevet.

– Verre var det ikke, sier han.

Kjøring avsluttet

Hoaas bekrefter at brevet ga ingen stoppordre, men var ment for å gjøre SB2 oppmerksom på forholdet, samt stadfeste retten til eventuell erstatning. Han sier det etter brevet gikk to dager, så var det befaring med begge selskapers entreprenører til stede.

– Forholdet er løst ved at de deponerer masser, det vil si de kjører ikke ut mer før de har gjennomskjæring til egen vei. Transporten over veier på vår eiendom er defor avsluttet, sier Hoaas, som bekrefter at det etter alle solemerker ikke er påført noen av de skader hans arbeidsgiver var urolig for.

Lurt å samarbeide

– Ville konkurrenten fått lov av dere om de spurte på forhånd?

– Ja. Vi hadde lett avklart dette på forhånd. Det fins mange tilfeller hvor det er hensiktsmessig å samarbeide. Det er naturligvis også vi villige til, bare det foregår på riktig måte, sier Hoaas, som understreker at befaringen fant sted i hyggelig tone.

BREV GA VEI I VELLINGEN: – Vi hadde forventet at de kontaktet oss på forhånd, og tok derfor saken opp i en noe krass tone for å få fortgang og avklaring, sier juridisk rådgiver Roger Hoaas om SB2 sin uforespurte bruk av veier på grunn tilhørende Johansen Eiendom AS. (Arkivfoto) Foto: Jarle Mjøen