Det var i går ettermiddag Stijn Van den Bruel kom til parkeringsplassen ved UiT campus Alta og så alle «bøtene». Men da han kom nærmere,fikk han se den hyggelige lappen som var fra noen helt andre enn parkeringsvakta.

– Jeg ble litt skremt da jeg så alle bilene stå med en gul lapp i ruta. Så ser man litt nærmere og får man en varm følelse, sier Van den Bruel om stuntet arrangert av Nyland studentbarnehage.

Foto: Skjermdump «Framsnakking i Alta» / Facebook

Ekstra oppmerksomhet

Styrer i Nyland studentbarnehage, Merete Daniloff, forklarer at «parkeringsbøtene» er en del av studentsamskipnadens fokus på godt studentmiljø, særlig i eksamensperioden.

– Vi har ønsket å være mer synlig på campus og for studentene. I det siste har vi hatt en eksamenskampanje, hvor barnehagens rolle har vært blant annet å lage «parkeringsbøter». Mange har jo foreldre som har eksamen, så vi har snakket om hva en eksamen er og så videre, forklarer Daniloff og legger til at alle har syntes stuntet var artig.

– Tidligere har vi også vært på campus for å dele ut twist og gode ord, matpakker til studentene og andre  tiltak for å lette eksamensperioden, avslutter hun.