KOM ALDRI HJEM: Fredag, i strålende vårvær, la altaværingen Jan Tore Reiersen ut på tur til Øksfjord i båten M/K Alta. Han kom aldri hjem igjen.
(Foto: Hovedredningssentralen / Arkivfoto)

KOM ALDRI HJEM: Fredag, i strålende vårvær, la altaværingen Jan Tore Reiersen ut på tur til Øksfjord i båten M/K Alta. Han kom aldri hjem igjen. Foto: Hovedredningssentralen / Arkivfoto

Familie og venner fant den savnede Jan Tore

Søket ga endelig resultater.

Siden 1. mai har det vært lett intenst etter Jan Tore Reiersen. Alta-mannen har vært savnet etter en båttur han tok til Øksfjord, ved månedsskiftet. De siste spor man hadde å gå etter var fra et overvåkningskamera ved havna i Øksfjord, natt til 30. april.

En stor leteaksjon ble igangsatt fra det offentlige, og fra private båter som befant seg langs ruta man trodde Reiersen hadde tatt.

Søkene var resultatløse.

Siden søket endret status fra søk etter savnet til søk etter antatt omkommet person, har det vært lett og søkt både fra det offentlige, med politiet i spissen, og fra familie og venner. Heller ikke disse søkene har gitt resultater.

Gjorde endelig funn

Men så, fredag dro to familiemedlemmer og to venner av familien for å gjennomføre et nytt søk etter den savnede.

Og denne gangen fant de endelig sin kjære, savnede.

Funnstedet var Lokkarfjord, øst for Øksfjord, fremgår det av en facebookoppdatering fra et familiemedlem.

Ved hjelp av redningsskøyta RS Vekteren ble den omkomne hentet og fraktet hjem.

FUNNET: Den savnede Jan Tore Reiersen ble funnet av familie og venner, i Lokkarfjorden øst for Øksfjord. (Foto: Google Earth)

FUNNET: Den savnede Jan Tore Reiersen ble funnet av familie og venner, i Lokkarfjorden øst for Øksfjord. Foto: Google Earth

Bekrefter funn av død person

Ved operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt kan operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm bekrefte at det er gjort et funn:

– Vi kan bekrefte at det er funnet en død person, i Vest-Finnmark. Vedkommende er ikke identifisert, derfor ønsker vi ikke å si noe mer om funnet på nåværende tidspunkt, sier hun.

Skal obduseres

I en pressemelding sendt ut 20.25 omtaler Finnmark politidistrikt funnet:

Her bekreftes det at funnet ble meldt inn til politiet klokka 13.30 fredag. Personen er ikke identifisert, og det vil bli foretatt en obduksjon for å fastslå sikker identitet, fremgår det av meldingen.

– Siden vedkommende ikke er identifisert kan vi ikke si med sikkerhet om det er den savnede Jan Tore Reiersen, som har vært savnet siden 1. mai i samme område. Men vi kan bekrefte at vi ser funnet i sammenheng med den savnende, opplyser lensmann i Alta, Svein Tore Nilsen.

Den døde ble funnet av frivillig mannskap som på privat initiativ var ute og lette etter den savnende mannen. Politiet har fredag ettermiddag og kveld gjort undersøkelser på funnstedet og fraktet den omkomne til Alta, skriver politiet i meldingen.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

– De er jo fascinerende og søte dyr

Eva Paulsen tror at alpakkaen er undervurdert som husdy.

Pengemaskinen solid som betong

Jaro AS doblet omsetningen.

Samles til markering

Lørdag markeres seksårsdagen for terrorangrepet på Utøya.

Krabber ut i verden

Porsanger tar av med eksportfly og investeringer for nærmere en halv milliard.

leder

I bakvendtland

... Der segway, lakrispiper og taxfree-kvoten okkuperer ordskiftet.

kommentar

Genial kursendring

– Fotball er alltid litt morsommere når det går bra.

Til kamp for flyplass

– Kautokeino kommune har vært for passive i denne saken.

fotball

Sprudler i Alta-trøya

Daniel Rojas gleder seg til å sparke i gang høstsesongen.

Odd er en av Altas gode samaritaner

– Det er hyggelig med besøk, man sitter jo mye alene.