En mann i 50-årene er i Alta tingrett dømt til 15 dager ubetinget fengsel for å ha fremsatt alvorlige trusler ved en anledning i mai 2016.

I dommen heter det at mannen oppsøkte NAVs kontorlokaler i Alta for å få utbetalt penger. Tiltalte skal da ha sagt «hvis ikke pengene er på kontoen på mandag så tar æ hagla med meg og kommer og skyter dokker!», eller lignende.

Tiltalte har i retten ikke er kjent straffeskyld, og nektet å avgi forklaring.

– Høylytt ute skranken

Et av vitnende, ansatt ved NAV, forklarte at hun hørte at det ble høylytt ute i skranken. Hun gikk derfor ut for å hjelpe til. Der påtraff hun tiltalte og prøvde å hjelpe til med situasjonen. Det ble sagt mye stygge ting fra tiltalte, og han var frustrert over ikke å få penger han var blitt lovet. På vei ut forklarte hun at tiltalte sa at han skulle hente hagla si og skyte dem hvis ikke pengene var utbetalt på mandag.

Et annet vitnes forklaring støttet dette.

– Retten har, på bakgrunn av vitneførselen og de fremlagte bevis, funnet det bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte har forholdt seg som beskrevet, og at han har handlet forsettlig, heter det.

– Retten har forståelse for at tiltalte opplevde situasjonen som frustrerende, men dette kan ikke rettferdiggjøre at tiltalte fremsetter de aktuelle truslene, heter det videre.

Mannen dømmes i tillegg til 15 dager i fengsel, til å betale 500 kroner i saksomkostninger.