Søket som har pågått i Vest-Finnmark siden mandag formiddag ble tirsdag klokka 18.30 avsluttet, melder NRK. Det medfører at det nå søkes etter en antatt omkommet mann.

De pårørende er ifølge NRK varslet om avgjørelsen.

– Vi har i samråd med Finnmark politidistrikt bestemt oss for å avslutte redningsaksjonen og søket, sier vakthavende redningsleder Kjell Johansen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Mannen kjørte ut med en 30 fot stor trebåt fra Øksfjord lørdag og ble meldt savnet av familien i 11.30-tiden mandag. Store ressurser ble mobilisert, og redningsskøyter, kommersielle fartøy og militære fartøy har vært i sving også gjennom natten og fram til 18.30-tiden tirsdag.

– Etter to døgn har vi finkjemmet området uten å finne den savnede eller fartøyet. I søket ble det funnet en treluke og en stol, som vi mistenker stammer fra båten. Disse vil bli analysert. Samtidig fortsetter politiet søket en stund framover, opplyser redningslederen.

Tirsdag deltok en lettbåt fra kystvaktfartøyet Fram og to redningskøyter i letingen. I tillegg bisto et overvåkingsfly fra Kystverket i søket i områdene mellom Øksfjord og Alta, i Vargsundet og Stjernsundet og nord av Stjernøya og ut i Sørøysundet.

Så sent som tirsdag formiddag hadde man håp om å finne den savnede i live.