Rundt 100 kjørere fra inn- og utland deltar i lørdagens renn opp og ned Storfjellet (838 moh) i Langfjordbotn. Rennet er åpen nordnorsk mesterskap i telemarkskjøring, men randonneklassen har vokst så mye at rennet burde kalles et Storfjellrenn, sier arrangør Tore Karlstrøm fra Bre & Vandring.

Topptureksperten har om lag 9 påmeldte fra Oslo, som vanlig er Alta sterkt med, og selv om han savner folk fra «telemarkbyen» Tromsø, så har Libanon stilt opp til årets renn.

Tar sin tid

– Ja, kuriøst nok. Men dette er et feelgoodrenn hvor det er lov å somle både opp og ned, sier Tore, og sier at mens Daniel Leirbakken i fjor vant med 39 minutter opp, så brukte andre 2,5 timer. Vinneren ned brukte 150 sekunder, den tregeste heftet 47 minutter.

Karlstrøm er en av regionens få utdannete skredinstruktører, og sier at forholdene er gode og skredfaren liten foran årets renn.

Rekord?

– Det er veldig mye snø med god stabilitet, og heller ingen antydning til tining. Det blir trygt føre og muligens rekordtider nedover, sier Tore, som i lag med kona Gro og sønnen Vegard tilbyr toppturer, brevandring og kajakkpadling i naturskjønne omgivelser. I år har interessen for skredkurs tatt helt av, sier han.

Urbane skred

– Det har gått i ett. Til og med Hammerfest brannvesen har vært på kurs hos oss, et så kalt urbant skredkurs, sier han.

– Folk kan ennå melde seg på til Langfjordrennet. Også på lørdag, men da må folk møte opp klokken 9 på morgenen. Startskuddet går klokken 11, og startskuddet ned fra toppen går klokken 13, sier Tore Karlstrøm.

BÅDE OPP OG NED: – Langfjordrennet er for alle ferdighetsnivåer, men samler selvfølgelig mange eksperter som går for gull, sier arrangør Tore Karlstrøm. Foto: Privat