Tirsdag i 15-tiden fikk Eva Ballo vite at den nære familievennen deres Roland Ouendeno er blitt sendt til Guinea. Uttransporten ser ut til å ha funnet sted i løpet av formiddagen.

– Jeg ble oppringt av Politiets utlendingsenhet, med spørsmål om jeg kunne komme og hente bagasjen hans. Han hadde ti kolli med bagasje med seg fra Alta, åtte av disse står visstnok igjen på Trandum nå. Roland hadde oppgitt meg som kontaktperson i forhold til å ta vare på det han ikke fikk med seg, derfor ble jeg kontaktet, opplyser Ballo.

Det var i denne samtalen at hun ble obs på at han var sendt avsted.

– Jeg fikk bekreftet at han satt på flyet til Guinea, opplyser Ballo.

Mistenkte uttransport

Men også tidligere på tirsdagen hadde hun mistanke om at en uttransport hadde funnet sted:

– Jeg var i kontakt med Trandum på formiddagen, og spurte om han var sendt ut. Det kunne den jeg snakket med ikke bekrefte. Da jeg ba om å få besøke han, fikk jeg imidlertid vite at dette «ikke var mulig». Så jeg tenkte jo at noe hadde skjedd, sier Ballo.

– Hva tenker du om dette?

– Jeg regnet med at myndighetene ville sende han ut nå. Jeg synes det er fælt, men sånn er det bare, sier Ballo.

– Vi vil uansett fortsette å jobbe for å få han tilbake, legger hun til.

– Nå har UDI gitt han et innreiseforbud på fem år, fordi han ikke reiste ut frivillig?

– Det er jeg klar over, men det kan hende man kan få til en løsning likevel. Vi får bare ta det som det kommer.

Bekymret

Med seg på reisen har Ouendeno etter hva Ballo forstår fått 7.000 kroner fra staten, som «startkapital». Han får også tildelt et kontonummer.

– Hva som skjer utover det, det aner jeg ikke. Jeg kan ingen verdens ting om Guinea.

– Er du bekymret?

– Ja, det er jeg absolutt. Jeg er bekymret for hva som vil skje med han nå. Vi må jo bare håpe det ikke skjer noe fælt med han, og så må vi prøve å hjelpe han så godt vi kan.

PU bekrefter uttransporten

Onsdag formiddag får Altaposten bekreftet av kommunikasjonsenheten hos Politiets utlendingsenhet at uttransporten har funnet sted:

– Vi kan bekrefte at Roland Ouendeno nå er returnert til Guinea, og at reisen gikk rolig for seg og etter planen, heter det i en mail til Altaposten.