Altaposten fikk torsdag like før klokka 15 en kort tekstmelding fra Roland Ouendenos advokat Brynjar Meling. Her fremgår det at det har skjedd en dramatisk endring i utsendelsessaken rundt Ouendeno:

– Han er løslatt etter rettsmøtet og på vei hjem til Alta, skriver Meling.

– Har du en rask kommentar til dette?

– Det er åpenbart at tingretten har hatt tillit til at det ikke er noen unndragelsesfare for Rolands del, slik at de har akseptert at meldeplikt hjemme i Alta er tilstrekkelig, skriver Meling til Altaposten.

Meldeplikt

Han har selv vært i en annen rettssak i Stavanger i dag, og har hatt hjelp fra en kollega, Derya Incedursun hos advokatfirmaet Sjødin, Meling & co, til å føre Rolands sak for fengslingsmøtet i Oslo tingrett.

Incedurcum bekrefter at tingretten var klar på at Ouendeno skal slippes løs, mot meldeplikt:

– Hvordan kunne dette skje?

– Det ble vist til at Roland aldri har holdt seg skjult eller forsøkt å unndra seg myndighetene. Han har hatt åpen adresse, arbeidstillatelse med kjent arbeidssted. Politiet kunne lett ha funnet han tidligere, om de hadde ønsket det.

Får tingene tilbake

– Men om han nå slapp ut av varetektsfengsling, så kan han fortsatt bli pågrepet og sendt ut senere?

– Hva skjer nå?

– Nå klokka 15 ble han kjørt til Trandum for å hente tingene sine. Etter klokka 16 regner jeg med at han skal ha fått alle tingene sine tilbake og være på vei hjem igjen, sier hun.

SATT HER: Roland Ouendeno ble plassert på politiets utlendingsinternat på Trandum ved Gardermoen. Politiet ville holde han her i fire uker, men fikk ikke medhold. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix