Torsdag ettermiddag ved 16-tiden rykket alle nødetater ut til en trafikkulykke ved Laudun på Sennalandet, i Alta kommune.

Ifølge politiets operasjonsleder, Bjørn Gunnar Johnsen, var det to vogntog som støtte sammen.

– Ulykka skjedde like før klokka 16, et utenlandsk og et norsk vogntog var involvert. Det er opplyst at hengeren til det norske vogntoget skal ha truffet trekkvogna på det utenlandske vogntoget, opplyser Johnsen.

Den ene personen, fører av den utenlandske traileren, ble ifølge et vitne sittende fastklemt i førerhytta etter ulykka. Vitnet forteller at mannen var ved bevissthet etter ulykka:

– Han var ved bevissthet. Vi prøvde å hjelpe han så godt vi kunne, men da vi skulle til å åpne døra klaget han veldig på smerter i beina, forteller vitnet.

Operasjonslederen forteller at denne personen var så hardt skadd at Sea King ble sendt til stedet.

– Vedkommende som ble fastklemt er fraktet til Hammerfest sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Den norske føreren ble brakt til Alta helsesenter for en rutinesjekk.

Ifølge vitnet Altaposten har vært i kontakt med var politi og ambulanse relativt raskt på stedet, avstandene inn til Alta tatt i betraktning.

Vitnet forteller også at det var svært dårlig sikt over Sennalandet på tidspunktet da ulykka fant sted.

– Vi måtte kjøre veldig forsiktig, holdt kanskje 20-30 kilometer i timen. Som jeg forsto det ble bommen tatt ned like etter at vi passerte.

Finnmarkssykehuset opplyser på twitter i 19.15-tiden at det står bra til med personen som ble fraktet til sykehuset: «Pasient til Hammerfest sykehus etter bilulykke på Sennalandet 23. Mars. Lettere skadd», heter det i twittermeldingen.