For en tid tilbake opplevde Mediehuset Altaposten tekniske problemer med deler av utstyret knyttet til utsending av TV-signalene fra TV Nord og ut til seere som er tilknyttet nettet til Alta kraftlag, Nornett, 3net og Fikas. Sendingen gikk i svart, men problemet var tilsynelatende enkelt å rette opp i.

Så smalt det på nytt. Denne gangen på ordentlig:

– Skjermene gikk i svart igjen, og denne gangen vet vi ikke når vi klarer å få det i orden igjen, sa direktør Tor Sara.

Dagen etter hadde han en oppdatering i sakens anledning:

– Vi har lokalisert feilen. Sendingen går som normalt via Riks-TV, altså vil de med antenne på veggen og boks fra Riks-TV få oss inn som normalt. Men de som ser oss via Alta kraftlag, Nornett, 3net eller Fikas vil ha svarte skjermer inntil vi får på plass noen nye deler knyttet til sendeutstyret. Disse delene er bestilt, men vi vet ikke når disse ankommer og hvor lang tid det vil ta å få utbedret problemet. Vi vil komme tilbake med mer informasjon etter hvert, sa Sara.

– I tillegg til at det fungerer som normalt på Riks-TV vil TV-sendingen være tilgjengelig på altaposten.no som normalt, både på forsiden av altaposten.no og inne på våre TV-sider. Så for de som savner sendingen er det bare å ta turen inn her, sier Sara.

Verre blir det dersom de tekniske problemene ikke lar seg løse før tirsdag.

– TV-bingoen vil måtte avlyses dersom problemene vedvarer. Vi gjør vårt ytterste for å løse de tekniske utfordringene nå.