Dette er et kjempeløft for barna

Arrangerer tidenes foreldremøte.

Tirsdag ettermiddag og kveld inviterer Alta kommune foreldre til 1200 barn i de kommunale og private barnehagene til felles foreldremøte.

– Er det et møte du skal prioritere i år, ja så er det dette oppfordrer barnehagefaglig ansvarlig i Alta kommune, Nina Sørensen.

Den viktige relasjonen

Innholdet på møte vil blant annet være hvordan foreldre/foresatte kan bli enda bedre og mer bevist på kvaliteten på relasjonen mellom barnet og foreldre. Og hvor stor betydning dette har på barnets psykiske helse nå og i fremtiden.

– Vi ønsker å fylle kultursalen to ganger denne kvelden. Greier vi det, så har vi sammen med foreldrene gjort et kjempeløft for barna i Alta kommune, sier Sørensen.

De ansatte i barnehagene har allerede hatt kurs om dette, og nå er ønsket at også foreldrene skal få dra nytte av dette viktige emnet.

– Vi ser at det er stor verdi at vi jobber med det samme både i barnehagen og i hjemmet , sier Sørensen.

Foreldremøtet er et ledd i Altabarnehagenes kvalitetsutviklingsplan «Sammen om det viktigste», som tar sikte på at barnehagene sammen med foreldrene «skal lede barna fram i livet på en måte som gjør dem i stand til å mestre og trives i sin hverdag som barn, ungdom og voksen».

Stiller med barnepass

For at flest mulig skal kunne delta på møtet stiller barnehagene opp med barnepass.

– De fleste barnehagene stiller opp med barnepass, hvis noen trenger det, sier Nina, som opplyser at mer informasjon om dette finnes i de ulike barnehagene.

 Foreleser er Ragnhild Onsøien som er psykologspesialist med mer enn 40 års praktisk erfaring i arbeid med barn og voksne, fra både psykisk helsevern i spesialisttjenesten og i kommunen. Det første møtet går av stabelen mellom 17.30 og 19.00, mens det andre starter 19.30 og varer til 21.00.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

50 nye mann fra HV klar til leteaksjon i natt

Leteaksjonen etter kvinnen på Sørøya trappes opp i natt etter beordring.

– Trafikken dundrer forbi i 60-sonen

Foreldrene på Raipas bekymret for livsfarlig trafikk.

Kåfjord skole

Ap-roser som visner

– Så klønete at man blir skremt.

– Imponerende på Halddetoppen

Det plasket ned, men både marsjen og Haldde-prosjektet til kulturskolen avsluttet med stil.

anmeldelse

Slogrock stjal showet

Legendene i Moillrock skrudde tempoet opp.

politikk

– Skole og omsorg foran skattekutt

– Arbeiderpartiet prioriterer mer penger til kommunene.

Store mannskaper leter etter kvinnen

– Fjellvant og godt kledd.

– Ikke noe galt med båtene

Frydenbø mener Loppa-fergene er av god kvalitet.