Selv om flere altaværinger trolig stusset, grunnet delvis blå himmel og det reneste finvær, så herjet det torsdag ettermiddag oppe på vidda, noen kilometer øst for byen. E6 over Sennaland var nemlig helt stengt, fremgikk det av Statens vegvesen sine hjemmesider. «Stengt på grunn av snøras. Ny vurdering klokka 18.00», hette det her.

Operatør Renate Ånes ved 175-sentralen opplyste til Altaposten at allerede utløste skred og vedvarende skredfare i kombinasjon med dårlig vær skapte problemer:

– Det har gått ras flere steder i Stokkedalen. De skal opp med helikopter for å sprenge ned noen skavler, men det har vært for mye vind til at de har kunnet gjøre dette. Nå venter de på bedre vindforhold, før denne jobben kan gjøres. Det vil bli tatt en ny vurdering klokka 18.00, men det er veldig vanskelig å si om de klarer å få alt ryddet før i morgen, sa Ånes til Altaposten torsdag ettermiddag.

Og skal vi tro en oppdatert veimelding er veien i ferd med å åpne, i alle fall slik at det kan passere kjøretøy:

– Stengt på grunn av opprydningsarbeid. Ventes åpnet for kolonnekjøring klokken 21:00, hette det da vi sjekket Statens vegvesen sine hjemmesider litt ti på ni torsdag kveld.

...og bare minutter etter, fem på ni, var veien åpnet.