STOLT LEDER: – Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Geir Roger Bakken.
(Foto: Jarle Mjøen)

STOLT LEDER: – Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Geir Roger Bakken. Foto: Jarle Mjøen

– Rutine og kløkt som er enestående

Dalingene er sprekkferdige av stolthet i dag.

– Et virkelig stort øyeblikk, sier Geir Roger Bakken, leder i Tverrelvdalen IL, stafettheltens idrettslag.

Han er daglig leder for XL-bygg og stengte portene i halvannen time i dag. Mens stafetten gikk med bygdas og byens store skihelt på sisteetappen, var det kun en ting som gjaldt; alle mann inne på matrommet foran TV-en, med vafler og kaffe.

– Det er fantastisk å ha en som setter oss på kartet på den måten. Og se på den måten han gjør det på; han er en kald fisk, det er en rutine og en kløkt som er enestående, sier Bakken.

– Trodde du han var på dette nivået, ikke minst mentalt?

– Ja, det trodde jeg, men jeg fryktet at russeren var sterkere enn det han var. Da jeg etter halvgått løp så at Finn Hågen fortsatt var sterk, da skjønte jeg at det var en mulighet.

– Hvordan tror du det er å gå med hele nasjonens gullkrav på sine skuldre?

– Det er nok knalltøft, men han viser at det går an å bli verdens beste fra Tverrelvdalen, og det er en kjempeinspirasjon for oss som bor i Dalen, i Alta og i Finnmark.

– Er dette det største som har skjedd Tverrelvdalen IL?

– Ja, jeg kan ikke tenke meg at noe kan rangeres høyere. Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Bakken.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

Språk

Jeg, en norskspråkling presidentkandidat

– Er jeg i det hele tatt same når jeg ikke lærer meg samisk?

ATV-kjørere ameldt

Fem tatt for ulovlig motorferdsel.

To skadet etter utforkjøring

– Ikke alvorlig skadet.

– Flott arrangement for oss med små barn

Store og små koste seg stort på Altas første takkonsert.

Oste av spilleglede 

Popbandet fra Alta hadde publikum i sin hule hånd.

fotball

Oppdatert med sitater

Ingen reprise for BUL-damene

Amazon Grimstad ble for sterke på bortebane.

– Veldig gode tilbakemeldinger

Det nye festivalområdet til Aronnesrocken slo godt an hos publikum.