STOLT LEDER: – Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Geir Roger Bakken.
(Foto: Jarle Mjøen)

STOLT LEDER: – Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Geir Roger Bakken. Foto: Jarle Mjøen

– Rutine og kløkt som er enestående

Dalingene er sprekkferdige av stolthet i dag.

– Et virkelig stort øyeblikk, sier Geir Roger Bakken, leder i Tverrelvdalen IL, stafettheltens idrettslag.

Han er daglig leder for XL-bygg og stengte portene i halvannen time i dag. Mens stafetten gikk med bygdas og byens store skihelt på sisteetappen, var det kun en ting som gjaldt; alle mann inne på matrommet foran TV-en, med vafler og kaffe.

– Det er fantastisk å ha en som setter oss på kartet på den måten. Og se på den måten han gjør det på; han er en kald fisk, det er en rutine og en kløkt som er enestående, sier Bakken.

– Trodde du han var på dette nivået, ikke minst mentalt?

– Ja, det trodde jeg, men jeg fryktet at russeren var sterkere enn det han var. Da jeg etter halvgått løp så at Finn Hågen fortsatt var sterk, da skjønte jeg at det var en mulighet.

– Hvordan tror du det er å gå med hele nasjonens gullkrav på sine skuldre?

– Det er nok knalltøft, men han viser at det går an å bli verdens beste fra Tverrelvdalen, og det er en kjempeinspirasjon for oss som bor i Dalen, i Alta og i Finnmark.

– Er dette det største som har skjedd Tverrelvdalen IL?

– Ja, jeg kan ikke tenke meg at noe kan rangeres høyere. Finn er en kjempeflott figur å ha i idrettslaget, både i fotball og ski. Når han er hjemme om sommeren og er med og trener og spiller noen kamper så betyr det masse for alle rundt, sier TIL-leder Bakken.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør

– Dette er historisk!

Maryon og Liv Eli først ut med mastergrad.

– De tabber seg ut ved å ri prinsipper

Ønsker lovfestet rett til konsultasjoner med kommunene.

sykling

Sterk NM-innsats

Banket Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

musikk

– Begeistret og fortryllet

17 herrer fra Møre og Romsdal fylte katedralen med vakker sang.

håndball

Hjem med nye ideer

Det ble en morsom og lærerik talentsamling for Kjerstin & co.

leder

Tilstedeværelse i Finnmark

– En klok og fremtidsrettet tilnærming til bruken av knappe ressurser.

– Vi er veldig glade i bygda vår

Nystiftet forening skal jobbe for fergetilbud og fellesskap.