Søndag morgen klokka 07.00 forlot hurtigruteskipet MS Kong Harald Alta havn, etter at det måtte søke ly for stormen, som har herjet langs hele Finnmarkskysten.

– Da vi måtte søke ly for stormen, falt valget på Alta. Det skulle vise seg å bli en helt uforglemmelig opplevelse både for gjester og mannskap. Hjelpsomheten, engasjementet og fleksibiliteten hos North Adventure og alle leverandører, gjorde planleggingen til en lek, sier resepsjonssjef Martin Adolfsen i en mail til Altaposten.

SORRISNIVA: Reiseleder Torstein N. Gaustad på Kong Harald. Foto: MS Kong Harald

Gjester i ekstase

Han er helt i ekstase etter to døgn i Alta. Det samme er gjestene, ifølge ham.

– Gjestene kommer tilbake fra sine utflukter med roser i kinnene, samt et smekkfullt minnekort i kamera. Tilbakemeldinger som «I can’t believe we just did that!» og «I’ve never done something this exciting before» flyr rundt ørene våre, i det de stormer inn over gangveien.  Oppi denne gledesrusen, kommer også deler av mannskapet tilbake fra Huskytur hos Trasti og Trine eller Holmen Husky, samt Sorrisniva Ishotell. Det noe uværspregede mannskapet som dro, kom tilbake fulle av energi og nye inntrykk. De fleste har aldri vært i Alta før, men har bare fantastiske ting å si om denne byen, sier resepsjonssjefen.

Huskytur og sightseeing

– Hjelpsomheten vi ble møtt med i Alta gjorde besøket til en lek. Huskyturer, scootersafari og sightseeing kunne arrangeres på et blunk. Derfor kunne vi med glede informere våre noe skuffede gjester, at deres utflukter på reisen var reddet. Siden disse utfluktene er noen av de mest populære på vinteren, kan man selv tenke seg gleden de følte etter å ha reist over halve jordkoden for å komme hit, sier Adolfsen.

VIL TILBAKE: Gjester fra Storbritannia sier de skal tilbake til Alta etter gode opplevelser med hundekjøring. Foto: MS Kong Harald

Storm og uvær som ofte fører til kanselleringer av havner, stengte veier og kansellerte utflukter er noe av det verste både de reisende og hurtigruta opplever.

– Nå må jeg bare få takke alle i Alta som har bidratt til at våre gjester har fått en opplevelse for livet, både på sjø og land, sier Adolfsen.

– For ikke å glemme alle altaværingene som har besøkt oss disse dagene. Vi er overveldet over at så mange tok seg turen ombord, og artig å høre de som likte det nyrenoverte skipet vårt. Folket her, guidene og utfluktsarrangørene har gjort denne «nødhavnen» til en uforglemmelig opplevelse. MS Kong Harald elsker Alta. På gjensyn, sier Martin Adolfsen entusiastisk.

Hurtigruta lå i Alta fra 20. - 22. januar, og søndag morgen gikk de fra kai for å ta opp igjen ruta i Hammerfest.

– Vi er straks fremme i Hammerfest, og vi har hatt noen fine dager i Finnmark, sier resepsjonisten som er på vakt søndag, og som selv kom med buss fra Kirkenes med en gruppe som hadde opplevd vinteraktiviteter der. Også de var veldig fornøyde, selv om bussturen til Alta tok ni timer.