Den kraftige vinden fra nordvest, kombinert med store snøbyger, gir stor snøskredfare i Vest-Finnmark, står det å lese på varsom.no. Dette gjelder lokale steder, der det er særlig bratte heng. Også hos Yr.no kan man finne snøskredvarsel.

Blant annet er fylkesvei 19 mellom Lerresfjord og Maribukt stengt på grunn av rasfare. Ny vurdering kommer klokka 13.00.

– I dag er det nordvest stiv til sterk kuling i Vest-Finnmark, mens det i Øst-Finnmark de første timene fremover er periodevis liten storm fra nordvest og snøbyger. Men vinden skal avta fra søndag morgen, sier meteorologikonsulent Odd Ivar Olsen ved Værvarslinga for Nord-Norge.

Det betyr at når vinden avtar, vil også snøbygene avta.

– Det er dessuten lokalt rasfare over store deler av hele Nord-Norge, sier han.

Etter hvert vil lavtrykket som gir dette været bevege seg sørøst mot det russiske kontinentet og da skal vinden spakne utover natta og morgendagen, til nordvestlig frisk bris. I Øst-Finnmark ventes det liten kuling søndag.

Stengte veier over hele Finnmark

Skal du ut og kjøre i dag, bør du tenke deg om, siden mange veier over hele fylket er stengt. Både Sennalandet og Hatter er stengt. Statens vegvesen oppfordrer publikum til å sjekke trafikkmeldingene på vegvesen.no før de legger ut på kjøring.

Noen av de stengte veiene, oppdatert kl 10.22:

  • E6 Sennalandet: Stengt på grunn av fare for ras og uvær

  • E6 Hatter: Stengt på grunn av uvær

  • E69 Hønsa - Nordkapptunnelen, på strekningen Olderfjord - Honningsvåg: Stengt på grunn av uvær

  • Ev 69 Skipsfjordhøgda bom - Skarsvåg: Stengt på grunn av uvær

  • Ev 69 Skarsvåg - Nordkapp: Stengt på grunn av uvær.

  • Fv 19 Store Lerresfjord - Maribukt, i Alta kommune: Stengt på grunn av fare for ras. Ny vurdering 21.01.17. kl. 13.00

  • Fv 882 Ferjestrekningen Øksfjord - Hasvik: Fergesambandet er innstilt på grunn av uvær. Gjelder også Øksfjord – Tverfjord.

I tillegg er 14 andre fylkesveier stengt eller kolonnekjørt på grunn av rasfare og uvær, og i Sør-Varanger er fylkesvei 354 Jakobsnes – Elvenes stengt på grunn av snøras.