En buss med flere ungdommer fra idrettslaget Frea IL veltet ved Myrslett, like nord for Storslett. Bussen skal ifølge Framtid i Nord ha blåst ut av veien, og deretter veltet. Ifølge FiNs reporter på stedet Kjetil Nielsen Skog var det «ekstremt» mye vind i området da ulykken skjedde.

Ungdommene var på vei til Tromsø på håndballturnering. Til sammen tre håndballag, jenter 11, gutter 11 og jenter 14 var i bussen, sammen med fire reiseledere, da ulykka skjedde.

SISTE: Reiseleder bekrefter at det står bra til med ungdommene, selv om noen av dem var veldig redde da hendelsen skjedde.

Ifølge politiet var det omkring 40 ungdommer om bord på bussen. Troms politidistrikt melder på Twitter at ingen skal ha blitt skadd.

– Buss tippet rundt på siden. Mange ungdommer i bussen. Nødetater er på stedet, skriver politiet i 11-tiden.

I en ny melding like etter skriver Troms poltiidistrikt at ingen ble skadd:

– Vedr. bussulykken. Ingen skadde. Alle gått over i ny buss. Svært glatt på stedet og mye vind.

Brukte belte

Framtid i Nords Kjetil Nielsen Skog sier til Altaposten at ungdommene etter hva han har forstått brukte setebelte:

– Det ble sagt av sjåføren til andre på stedet at det hadde gått mye verre om ikke ungene hadde hatt belte på seg. De aller fleste, om ikke alle satt med belte på.

– Ungene virket preget, de klatret ut av takluka for å komme seg ut av bussen, forteller Skog til Altaposten.

Nina Opgård Løknes, reiseleder for Alta IFs gutter 16, befant seg i Alta IFs buss som kom like etter. Ifølge henne var det såpeglatt på veiene.

– Sjåførene kjører veldig sakte nå. Det kan se ut til at bussen bare har glidd sakte ut av veien, forklarer hun til avisa.

Roser reiseleder og bussjåfør

Mora til en av G11-spillerne som var i bussen da den veltet sier til Altaposten forteller at hun ble satt ut da hun fikk høre om ulykka:

– Det var ekkelt å høre. Jeg ble satt ut. Men så ønsker man jo ikke å skremme ungene sine, så jeg forsøkte å være rolig i telefonen.

Hun forteller at hun er godt fornøyd med måten saken er blitt håndtert fra reiseledernes side:

– Frea la på forhånd ut regler for reisen, og når vi nå får høre at alle har hatt på setebelte, så blir vi jo beroliget. Det er kjempegodt å høre. Jeg synes reiselederne har vært flinke, har all tiltro til de voksne som er sammen med dem. Jeg leser også at bussjåføren får skryt for jobben han gjorde, det er betryggende å høre, sier hun.

Hennes unge håpefulle kan ifølge henne ha slått seg i hodet og var til sjekk på helsesenteret fredag formiddag.

– Men han var helt klar på at han ville videre til Tromsø for å spille turnering.