Arnesen oppdaget nemlig branntilløp i en av termostatene som regulerer gulvvarmen på feiernes kontor på Alta brannstasjon torsdag morgen.

– Jeg skulle bare legge fra meg alarmen som jeg har med meg når jeg har vakt, da jeg hørte det gnistret bak meg, forklarer han.

OPPDAGET BRANNTILLØP: Feier Fredrik Arnesen kom akkurat i tide og fikk avverget større skader. Foto: Lill Vivian Hansen

– Det brant i en termostat og brannen utviklet seg ekstremt fort i forhold til hva jeg hadde sett for meg. Det ble en liten aha-opplevelse for meg også, sier feieren.

Han måtte hente pulverapparatet og gi området en dusj for å få slukket det hele. Deretter ble brannsjefen og verneombudet informert om hendelsen.

Det ble gjennomført evakuering, utlufting av brannrøyk og en førsteinnsats på rengjøring av kontoret.

Elektrisk feil

Feil i det elektriske anlegget er årsak til veldig mange branner Norge ifølge brannsjef Knut Suhr – dette var også årsaken til brannen på brannstasjonen.charlo

– Brann kan oppstå hvor som helst og når som helst – også på en brannstasjon. Akkurat i dette tilfellet hadde det vært vanskelig å ta noen forhåndsregler, sier Suhr.

I kuldeperioder som den vi akkurat har hatt er det greit å passe på at vi ikke overbelaster det elektriske anlegget.

– Sjekk gjerne om de gamle skrusikringene trenger å strammes, her kan det fort bli varmt og slå gnister bak sikringen hvis disse er slakke, forklarer Suhr.

TRYGT: – Nå er det trygt å komme på jobb igjen, sier elektriker Charlotte Marie Strømme fra X5 Elektro. Foto: Lill Vivian Hansen

Elektriker Charlotte Marie Strømme fra X5 Elektro har akkurat fått skiftet ut termostaten som forårsaket branntilløpet på brannstasjon. Heldigvis ble det ingen skader på resten av det elektriske anlegget som følge av dette.

– Her har de hatt flaks. Hadde brannen blitt oppdaget senere, ville skadene vært mye større, sier hun.

– Men nå er det trygt å komme på jobb, konkluderer Strømme.

I TV Nord-artikkelen vår kom vi i skade for å skrive at Strømme jobber hos AB Elektro. Det stemmer ikke – hun er ansatt hos X5 Elektro.