Like før klokken fem i morges kunne Finnmark politidistrikt opplyse at mannen i 20-årene, som var savnet i Langfjordbotn, er pågrepet og mistenkt for både billbrukstyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han skal heller ikke ha førerrett, opplyser politiet.

Vakthavende sier de jobbet med både søk og mistanke om tyveri og kjøring ruspåvirket. De hadde tidlig mistanke om at saken kunne utvikle seg til pågripelse.

– Har han kjørt bilen lokalt i Langfjordbotn?

– Han skal ha kommet fra Burfjord-siden, opplyser vakthavende.

Det ble onsdag kveld slått full alarm etter at politiet ble varslet om at en mann i slutten av 20-årene var savnet, i området Tappeluft. Siste kontakt med familien var litt før klokka 21.00 onsdag kveld.

– Mannen vi leter etter er tynnkledt, og han visste ikke hvor han var da han var i kontakt med familien sin for omkring en time siden. Familien har fulgt etter et sett med spor ved Tappeluft, som ender i strandkanten, sa operasjonsleder Andreas Haugaasen ved Finnmark politidistrikt til Altaposten like etter klokka 22.00.

To politibetjenter ankom ifølge Haugaasen stedet rundt klokka 22.00 og har satt i gang søk etter mannen.

Norske redningshunder og Hovedredningssentralen ble varslet, mens Alta brannvesen rykket ut mot stedet med dykkere og lettbåt.

Det eneste signalementet politiet hadde av mannen var at han hadde på seg mørk jakke og rød lue da han forsvant.

Fikk inn tips

Klokka 23.15 fortalte Haugaasen at letemannskaper nå har flyttet seg inn mot Langfjorbotn. Årsaken var et tips som kom inn til politiet.

– En person tok kontakt og fortalte at en mann hadde vært på døra og bedt om hjelp, sier Haugaasen.

– Det er sporsnø på stedet, vi følger for øyeblikket spor og har hunder på stedet, så det går imot et funn, sier Haugaasen.

– Dere håper å finne han i god behold?

– Ja, nå som han har beveget seg bort fra sjøen, samt at vi har spor å følge, så tør vi håpe på å finne han i god behold, sa politiet.

Kan ha fått haik fra stedet

23.45 forteller operasjonsleder Andreas Vesterhus at det fortsatt letes på stedet, i Langfjordbotn.

– Redningshunder er på vei nå, eller har akkurat ankommet stedet. Vi skal fortsette å lete i området Langfjordbotn, men det kan også være at den savnede har fått haik eller på andre måter har kommet seg fra stedet, muligens i en stor bil. Om vi vurderer det sannsynlig at han har fått haik med bil, da blir det et spørsmål om hva vi skal gjøre videre, sier Vesterhus.

– Tidligere i kveld møtte mannen opp på døra hos en person og ba om hjelp, fortalte din kollega Haugaasen. Hvordan fremsto mannen da?

– Slik han fremsto turte ikke tipseren å gi han bistand, og sendte han videre. Vi får forklart at han ikke var direkte truende, men at han virket å være ruset eller beruset, sa Vesterhus på dette tidspunktet.

Torsdag morgen fikk Altaposten opplyst at mannen skal avhøres i løpet av dagen.